Zam yağmuru

Tren ve posta ücretleri bugünden itibaren yüzde 20 zamlı uygulanacak. Ayrıca Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapıldı…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlere yüzde 20 zam yapılması kapsamında TCDD Taşımacılık tren bilet fiyatlarını artırdı.

Buna göre Ankara-İstanbul (Pendik’e kadar) hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL’den 85.50 TL’ye çıktı. Ankara-İstanbul (Halkalı / Bakırköy) de 96 TL’ye yükseldi.

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları da 31 TL’den 37.50 TL’ye yükseldi. İndirimli bilet (yüzde 15) fiyatı Ankara-Eskişehir 26.50 TL’den 32 TL’ye çıktı.

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine de yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), bugünden itibaren geçerli olmak üzere otoyol ve köprü geçiş ücretlerine ortalama yüzde 20 oranında zam yaptı.

KGM’den yapılan ve Anadolu Ajansı’nın duyurduğu açıklamada, otoyol ve köprülerin bakım onarımlarının düzenli yapılabilmesi için her yıl enflasyona göre “düzenlenmesi” gerektiği ve ücretlerin en son 1 Ocak 2018’de artırılmış olduğu vurgulandı.

7 Ekim Pazartesi gününden itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre:

– Otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 3 TL

– Otoyollarda en uzak mesafe ücreti 30 TL

– 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için yeni geçiş ücret tarifesi ise aks aralığı ve sayısına bağlı olarak 10,50 TL’den 78,25 TL’ye kadar değişiyor. Geçiş ücreti motosikletler için 4,25 TL.

– Osmangazi Köprüsü’nde 1. sınıf araçlar için tarife 103,05 lira olarak belirlendi.

2340630cookie-checkZam yağmuru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.