İAKM ve Cemevi’nden Kültür Sanat Çalıştayı’na çağrı

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) yeni yönetiminin “Kültür ve Sanat Birimi” 22 Şubat Cumartesi saat 14’de düzenleyecekleri Kültür Sanat Çalıştayı’na katılmalarını istedi.

İAKM-Cemevi “Kültür ve Sanat Birimi”nden Hüseyin Kaplan’dan yapılan açıklamada toplumdaki yazar ve sanatçıların çalışmalarına destek olmayı ve ortak projeler geliştirmeyi amaçlayan çağrı aynen şöyle:

“İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) Kültür ve Sanat Birimi olarak Britanya’da yaşayan, kültürel ve sanatsal çalışmalar içerisinde bulunan sanatçı ve sanat dostlarına çağrıda bulunuyoruz:

 Kültür ve sanata katkı sunan siz sanatçı ve aydınlarımızın sanat üretimlerine, yapmak istedikleri projelerin sunulmasına, toplumla buluşmasına, sergilenmesine katkıda bulunmak, düşünce ve önerilerinizi almak, kendi projelerimizi de size sunmak istiyoruz.

 Yer, mekan ve olanaklarımızdan sizleri faydalandırmak, sanat ve kültürel üretimde birlikte olmayı diliyoruz.

 Bir toplum yaşadığı ülkede ancak kültür ve sanatla varlığını ortaya koyabilir, diğer kültürlerle bağlar kurabilir. Bu nedenle kültür ve sanatın değişik dallarında zenginliklerimizi görünür ve bilinir kılmak için birlikte yola çıkmak, yönümüzü birlikte belirlemek, bu yolda ortak akılla hareket etmeyi öngörüyoruz.

 Kültür ve sanat zenginliklerimizi diğer toplumların bu alanlardaki zenginlikleri ile harmanlamak bize düşen toplumsal bir görev olarak kabul ediyoruz.

 Kültürel ve sanatsal – yer değiştir aktiviteler içinde olan diğer sivil toplum kurumlarını da bu birlikteliğin değerli birer parçası olarak görmekteyiz. Bu merkezlerde devam eden kültür sanat çalışmalarından haberdar olmak, yararlanmak ve karşılıklı paylaşımda bulunmayı talep ediyoruz.

Hüseyin Kaplan

 Bir kültür ve sanat merkezi olan Londra’da kendi zenginliklerimizi diğer kültürel zenginliklerle buluşturmak, kültürel ve sanatsal birliktelikleri arttırmak, deyim yerindeyse kültürel ve sanatsal bir harmanlama konusunda adımlar atmayı planlıyoruz. Böyle bir amacın gerçekleşmesinin de hepimizin ortak sorumluluğunda olduğunun farkındayız.

 İçinde yaşadığımız toplumu bu konularda bilinçlendirmek, Londra’nın kültürel, sanatsal zenginliğine dahil etmek, bu ülkedeki uyum sürecine de çok olumlu katkılarda bulunacaktır. Hiç şüphesiz, birlikte yürüteceğimiz çalışmalar bu alanda da çok işlevli olacağına inanıyoruz.

 Kısa bir süre önce görevi devralan yeni İAKM ve Cemevi Yönetim Kurulu ve yönetim kurulumuzun oluşturduğu “Kültür ve Sanat Birimi” olarak rehberimiz “Dünya Bizim Vatanımız, İnsanlar da Kardeşimizdir” diyen anlayışımızdır. Bu yolda sizlerle de “bir olmak, iri olmak, diri olmak” gayesindeyiz.

 19 Clarendon Road, N8 0DD adresinde çalışmalarını sürdüren İAKM ve Cemevi merkezimizde yapacağımız bir gün sürecek, farklı birimlerinde da yer alacağı çalıştayımızda sanatın farklı dallarında çalışmalar yürüten siz değerli sanat insanlarımızın da yer almasını yürekten arzuluyoruz.

 Bu Davet Bizim!

 Tarih: 22 Şubat 2020 Cumartesi
Saat: 14.00
Adres: 19 Clarendon Road London N8 0DD
İletişim: 020 3887 3551
E-posta: [email protected]

2385670cookie-checkİAKM ve Cemevi’nden Kültür Sanat Çalıştayı’na çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.