25 ilde ‘paralel’ polislere operasyon

Aralarında İstanbul’un da olduğu toplam 25 ilde, polislere yönelik gözaltı dalgası yaşanıyor.

Operasyonlardin birinin Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere yönelik olduğu belirtilirken, eş zamanlı diğer operasyonun da yine telefon dinlemeleriyle ilgili olduğu kaydedildi.

Sahur saatlerinde başlayan operasyonlarda, şu ana kadar, aralarında üst düzey emniyetçilerin de bulunduğu toplam 55 polis gözaltına alındı.

İlk operasyon, Selam Tevhid örgütü soruşturmasını yürüten polislere yönelikti ve halen devam ediyor.

Teröle Mücadele Şubesi tarafından yapılan bu operasyon kapsamında, 29’u İstanbul’da, 11’i diğer illerde olmak üzere toplam 40 kişi gözaltına alındı.

Üst düzey emniyetçilerin aralarında bulunduğu bu kişiler; özel hayatın gizliğini, konut dokunulmazlığını ve soruşturmanın gizliliğini ihlal; usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, bilgi sızdırma ve sahte delil üretmekle suçlanıyorlar.

Örgüt hakkındaki iddia, casusluk faaliyeti için aralarında akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerin bulunduğu 2280 kişinin dinlediği yönündeydi.

EŞ ZAMANLI İKİNCİ OPERASYON
Selam Tevhid operasyonuna eş zamanlı olarak başlatılan diğer operasyon ise, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştiriliyor.

16 ilde gerçekleştirilen operasyonda şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı. İstanbul’un eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in evinde de arama yapıldığı kaydedildi.

Bu kişilerin; resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini bozma-engelleme-yok etme, devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlalle suçlandıkları belirtildi.

İddia; sanatçı, iş adamı ve yargı mensuplarının da aralarında bulunduğu 220’den fazla ismin dinlendiği yönünde.

ESKİ MÜDÜRLER VE YARDIMCILARI GÖZALTINDA
Operasyonların İstanbul ayağında, 200’e yakın adreste arama yapılırken, bu aramaların yoğunlaştığı yerler Halkalı ve Alibeyköy’deki polis lojmanları oldu.

17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü olan Ö.K. da gözaltına alındı. Polisler tarafından evinden alınan Ö.K., doktor kontrolü için, diğer gözaltına alınan polisler gibi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Ayrıca, İstanbul’un eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı H.B. de gözaltına alındı. Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Y.S. ile eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Y.T. de gözaltına alınan isimler arasında.

Operasyonlar kapsamında İzmir’de de bir komiser yardımcısının gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan komiser yardımcısının İstanbul’a gönderileceği belirtildi.

Öte yandan İstanbul’da gözaltına alınan şüpheliler, doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ne götürülüyor.

1424760cookie-check25 ilde ‘paralel’ polislere operasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.