25 sosyal medya gözaltısı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Taksim Gezi Park’ındaki olayların protesto edilmesi sırasında sosyal paylaşım sitelerini kullanarak asılsız haber yaydıkları belirlenen 38 kişinin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, 16 kişinin ardından 9 kişi daha gözaltına alındı.

Şüpheliler KOM Şübe Müdürlüğü’ne getirilirken, 13 kişinin de arandığı belirtildi.

Bu arada, gözaltına alınan şüphelilerin yakınları ile CHP İl Başkanı Ali Engin, KOM Şube Müdürlüğü binasına geldi.

Gözaltına alınanların yakınlarının KOM Şube Müdürlüğü binası önündeki bekleyişleri sürüyor.

Beşiktaş’ta gösterici gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı

Gümüşsuyu Caddesi’nden Dolmabahçe’ye doğru inen gösterici gruba, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve TOMA’lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Polise taş ve şişe atan göstericiler, Maçka Parkı’na doğru kaçarak dağıldı.

Polisin Dolmabahçe’ye çekilmesinin ardından tekrar toplanan göstericiler, Gümüşsuyu Caddesi’nin girişine geldi. Göstericiler, İnönü Stadı’nın alt kısmına kadar inerek, caddenin karşısındaki polislerle yoğun şekilde havai fişek attı. Polis ekipleri bunun üzerine yine gruba müdahalede bulundu. Polislerden bir bölümü İnönü Stadı’nın arkasından, diğer kısmı ise Kabataş’tan dolaşıp parkın etrafını sararak, göstericileri İTÜ kampüsünde sıkıştırdı. Burada çok sayıda göstericiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.

Beşiktaş’ta göstericilerin kurduğu barikatları belediye ekipleri kaldırıyor…

Gümüşsuyu Caddesi’nde sabahın erken saatlerinden itibaren yolları temizleyen belediye ekipleri, göstericiler tarafından oluşturulan barikatları da iş makinesi ve kamyonlar aracılığıyla kaldırdı.

Temizlik sürerken bir grup gösterici, İTÜ kampüsü bahçesinden slogan atarak çalışmaları engelleme girişiminde bulundu. Polislerin biber gazıyla müdahale ederek grubu uzaklaştırmasının ardından temizlik çalışmaları devam etti.

Taksim’deki durum

Polisin Gümuşsuyu’nda kullandığı biber gazından etkilenenlere Taksim’de göstericiler tarafından kurulan sağlık çadırlarında müdahale edildi.

Çeşitli sağlık malzemelerinin ücretsiz dağıtıldığı Gezi Parkı’nda ayrıca, isteyenlerin kitapları ücretsiz alıp okuyabileceği mini kütüphane oluşturuldu.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndaki kalabalığın bekleyişi sürüyor.

Ankara’da göstericilere müdahale

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar, Ankara, İzmir, Bursa, Uşak, Sivas, Tunceli, Malatya ve Elazığ’da protesto edildi.

Ankara’da, Kızılay Ziya Gökalp ve Mithat Paşa caddeleri ile Bayındır sokak’ta toplanan grup, Taksim Gezi Parkı protestosuna destek verdi. Eylemin uzaması üzerine polis, grubu “dağılmaları” konusunda uyardı. Ancak uyarılara rağmen grup dağılmayınca polis biber gazıyla müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan grup, zaman zaman polise taş atarak karşılık verdi. Grup daha sonra dağıldı.

Hatay’da toplanıp taş atan gruba polis müdahale etti

Hatay’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden grubun taşlı saldırıda bulunması üzerine polis, biber gazıyla müdahale etti.

Gösteriler sırasında dün hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Armutlu Mahallesi’nde toplanan grup, Atatürk Anıtı’na doğru yürümek istedi.

Bu sırada polis ekiplerine taşlı saldırıda bulunan gruba biber gazıyla müdahale edildi. Grup üyeleri, müdahalenin ardından Armutlu Mahallesi’ne geçip barikat oluşturarak Gündüz Caddesi’ni trafiğe kapattı. Olay yerine gelen CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu ve Hasan Akgöl, yanına gittikleri grup üyelerini dağılmaları için ikna etmeye çalıştı.

Askerlerin de tedbir aldığı olaylar sırasında, grubun ikazlara rağmen dağılmaması ve taş ve bilye atması üzerine polis, yeniden biber gazıyla müdahalede bulundu. Zırhlı araçlarla grubun oluşturduğu barikat yıkılmaya çalışıldı ve gruba tazikli su ve biber gazı sıkıldı.

Ulaşım hizmeti

Bu arada, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin aldığı 1 günlük iş bırakma eylemi İzmir’de bugün ESHOT otobüslerinin saat 12.00’ye kadar hizmet vermeyeceği bildirildi.

Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, halkın yanında olduklarını, bu nedenle İZULAŞ otobüslerinin sefer yapacağını ancak polise servis hizmeti vermeyeceğini söyledi.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar Fransa’nın başkenti Paris’te ve Brüksel’de de protesto edildi.

1384160cookie-check25 sosyal medya gözaltısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.