27 Mayıs’ı tanıkları anlatacak

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer’in yaptığı açıklama aynen şöyle:

“Önceleri 27 Mayıs Devriminin yıldönümleri Özgürlük ve Anayasa Bayramı olarak kutlanırdı, sonra bu kutlamalar kaldırıldı. Bir müddet hiç anılmadı. AKP’nin iktidar olması ile birlikte planlı bir kampanya ile itibarsızlaştırıldı. Son yıllarda da yanlış, kasıtlı eksik bilgi içeren sözde belgesellerle 12 Eylül darbesi ile eşit tutulmakta merhum Başbakan Adnan Menderes, Recep Tayyip Erdoğan tarafından her vesile ile demokrasi kahramanı olarak takdim edilmektedir.
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, bu ortamda bilhassa genç nesile 27 Mayıs devrimini ve onun kazanımlarını, günümüze etkisini o günlere tanık olan, görev alan ve İADD için büyük şans olduğunu bildiğimiz çok değerli üye agabeylerimizin katılacağı bir panel ile anlatmayı görev bilmiştir.

Panelimiz iki bölümdür. Birinci bölümünde panelistlerimiz konuşacak, ikinci bölümü ise soru cevap şeklinde ve katılımcıların da konu ile ilgili görüş belirtmelerine imkan sağlanarak sohbet havasında olacaktır.

Panelimize tüm üyelerimiz ve dostlarımız davetlidir. Bilhassa genç arkadaşlarımızın katılarak, düşüncelerini, sorularını, bilgilerini bizlerle paylaşmalarını önemle rica ederiz.

Saygılarımızla”

Panelistler:
Turan Erdemgil: Radyo,Tv Yayıncısı,27 Mayıs ihtilali sırasında kıdemli Üstteğmen olarak görev yapmış
Abdullah Nihat Yılmaz: Araştırmacı Yazar,27 Mayıs İhtilali sırasında Kuleli Askeri Lisesi son sınıf öğrencisi
Dr.Enis User: İnşaat Mühendisi,Ekonomi Doktoru, 27 Mayıs ihtilali sırasında 13 yaşında

FOTOĞRAF: Abdullah Nihat Yılmaz

843480cookie-check27 Mayıs’ı tanıkları anlatacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.