27 yıl sonraki ilk buluşmadan umut yok

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin bürosundaki görüşmelerin yerel saatle 10.30’dan önce başladığı bildirildi.

Görüşmelerde ABD’yi bu ülkenin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, İran’ı ise bu ülkenin Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımi Kumi temsil ediyor.

Irak Başbakanı El Maliki tarafından karşılanan iki büyükelçi tokalaştı. Maliki daha sonra iki büyükelçiyi görüşmelerin yapılacağı salona geçirdi ve iki büyükelçi bir masaya karşılıklı oturdu.

Maliki, kısa bir konuşma yaptıktan sonra salonu terk etti. Görüşmelerde Irak’ı Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak el Rubai temsil ediyor. 

İNGİLTERE BASINI UMUTSUZ

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Daily Telegraph, İran’ın, ABD’yi ülkede casusluk şebekesi kurmakla suçladığını vurgulayarak, son gerginliğin bugün Bağdat’ta iki ülkenin büyükelçileri arasında yapılacak görüşmeden sonuç alınması ihtimalini iyice zayıflattığını öne sürdü.

Gazetenin değerlendirmesi şöyle:

“Daha önce ABD ve İngiltere’yi İran’daki etnik azınlıkları yönetime karşı kışkırtmaya çalışmakla suçlayan Tahran, dün gece, ABD’nin çıkarlarını temsil eden İsviçre Büyükelçisi’ni dışişlerine çağırarak casusluk şebekelerinin düşmanca faaliyetleri için izahat istedi. Amerikan Yönetimi de, İran’ı Irak’taki direnişçilere silah sağlamakla suçluyor. Bugünkü görüşmeler, bu iddiaların gölgesinde yapılacak. ABD görüşmelerin sadece Irak’la sınırlı olacağını, İran’ın nükleer programı ya da Hizbullah’a destek gibi konuların gündeme gelmeyeceğini söylüyor.”

 

1151570cookie-check27 yıl sonraki ilk buluşmadan umut yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.