28 Eylül sabahı kahveler kansere karşı içildi…

Kanserle mücadele derneği Macmillan’ın organize ettiği ve pek çok görüllü kurum ve kuruluşlarının da kendi organizasyonuyla destek verdiği “Dünyanın en büyük sabah kahvesi” etkinliği 28 Eylül’de yapıldı.

Macmillan geçen yıl 27 milyon sterlin yardım toplayarak rekor kırmıştı. 1990’dan günümüze uygulanan “Sabah Kahvesi” etkinlğinden şimdiye kadar 200 milyon sterlin toplandığı açıklandı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi de 28 Eylül saat 10-12 arasında “628-630 Green Lanes, Haringey, London N8 0SD” adresindeki kendi mekânında “Sabah Kahvesi” etkinliğine Türk usulü kahve ve kek ile katıldı. Duyarlı toplum üyelerinin katıldığı etkinlikte Kıbrıs’ın otantik bulgur köftesinden tahinli çöreğine kadar çeşitli yiyecekler de satıldı. Sponsorların hediyelerinin dağıtıldığı çekilişte etkinliğe renk kattı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver, “Sabah Kahvesi”nin içinde yaşanılan topluma yönelik bir etkinlik olduğunu belirterek, “Biz kendi kültürümüzü koruyarak Birleşik Krallık’a entegre olmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin sorunları bizim de sorunumuz. Hele kanser gibi insan sağlığını tehdit eden çağımızın vebasına karşı mücadele etmeyi biz de görev biliyoruz. Macmillan’a destek olmak için yapılan bu etkinliğe katılarak omuz verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonrasında 700 sterlin bağış ve gelir elde edildiği açıklandı.

Öte yandan Enfield Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Brett ve Anne Brown da Macmillan’ın “Sabah Kahvesi” etkinliği düzenleyenler arasındaydı. Trinity at Bowes Kilisesi’nde yapılan etkinliğe Enfield Belediye Başkanı Saray Karakuş ve Southgate milletvekilli Bambos Charalambous da katıldı.

Brett, etkinlikten 338 sterlin yardım toplanıldığını belirterek, “Aynı zamanda kansere karşı mücadelede farkındalık yaratıldığı bir gün oldu. Bizim toplumdaki bazı kuruluşların da bu önemli güne duyarlılık göstermesi sevindirici” diye devam etti.

2231350cookie-check28 Eylül sabahı kahveler kansere karşı içildi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.