28 milyon TL’lik gezi bütçesi tartışma yarattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 12-22 Eylül’de Güney Kore’de İstanbul’u tanıtma etkinliklerine 28 milyon TL bütçe ayırması tartışma yarattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u tanıtmak ve Türkiye’ye turistik ekonomik fayda sağlamak amacıyla, eylül ayında Güney Kore’de etkinlik düzenleyecek.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ‘İstanbul Kore’de’ temalı kültürel ve sanatsal etkinlik, belediye meclisinde iktidar ve muhalefet partilerini karşı karşıya getirdi.

Etkinlik için Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu ile AB ve Dış İlişkiler Komisyonu’nun bütçeden harcama yapabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yetki verilmesine ilişkin rapor, CHP’nin muhalefetine karşın, Ak Partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Güney Kore seyahati için İBB bütçesinden 28 milyon lira ayrılmasına tepki gösteren CHP Grubu, “Bu savurganlığın altına imza atmayız” diyerek ret oyu verdi.

Kore’deki İstanbul tanıtımına, aralarında meclis üyeleri, tiyatro sanatçıları, mehteran takımı üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişinin katılacağı belirtildi.

1424680cookie-check28 milyon TL’lik gezi bütçesi tartışma yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.