’28 Şubat başarılı olamadı’

Erbakan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneğince (ES-DER) İlci Otel’de düzenlenen ”28 Şubat ve Ticari Hayata Etkileri” konulu konferansta konuştu.

Erbakan, Refah Partisinin, ekonomi ve dış politikadaki başarılarından rahatsız olunduğu için böyle bir yola gidildiğini savundu.

”Milli Görüş”ün dünyadaki adaletsizliği ortadan kaldırmak için ortaya çıktığını ve çok önemli hizmetler yaptığını ileri süren Erbakan, ”Eğer bugün hanımının başı örtülü olan bir bey Cumhurbaşkanı oluyorsa, o sizin çalışmalarınızın sonucudur, onların çalışmasının sonucu değil” dedi.

Erbakan, hükümetleri döneminde her şey güzel giderken, 28 Şubat ile ekonominin alt üst olduğunu, Türkiye’nin en büyük ekonomik krizini yaşadığını, dış güçlerin hazırladıkları planı bütün detaylarıyla uygulamaya koyduklarını iddia etti.
Necmettin Erbakan, ”Şimdi tekrar iş başına geldiğiniz zaman tekrar size müsaade etmezlerse ne yapacaksınız? Bunun için askerimizi eğiteceğiz. Bunların hiçbir fayda getirmediğini, askerlerimiz de bu vatanın evladı, gözleriyle görüyorlar. Kendilerine milli görüşü anlatacağız, tanıtacağız. Ben vaktiyle kendilerine pek çok konferanslar verdim. Böylece devlet-millet kaynaşmasıyla ecdadımızın yaptığı gibi yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız, yeni bir dünya kuracağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan, ”28 Şubat dönemindeki Batı Çalışma Grubu’nun başında bulunan Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine ”Kendilerine sorun, onlar benden daha iyi yorumlarlar” dedi.

Bir başka soru üzerine Erbakan, ”28 Şubat milleti aslından, özünden uzaklaştırma hareketedir. Başarılı olamamıştır” diye konuştu.

Konferansın sonunda, ES-DER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ”Siz dümendeyken esnaf altın dönemini yaşamıştı” diyerek, Erbakan’a ”gemici dümeni” hediye etti.

1235590cookie-check’28 Şubat başarılı olamadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.