3 askere tutuklama istemi

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, yaklaşık 8 saat süren sorgulamanın ardından, 5 askeri personeli serbest bırakırken, 3’ünün mahkemeye sevk etti.
Zanlılar, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nde hakim karşısına çıkartılacak.

ARAMA SONA ERDİ

Bu arada, 19 aralıkta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda tekrar başlayan arama faaliyetleri sona erdi.

Balgat Kirazlıdere mevkisindeki Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki arama faaliyetlerine dün sabah 10.45’te tekrar başlanmıştı.
Arama faaliyetleri saat 23.40’ta sona erdi.

MİT: DİNLEME KARARININ İSTİHSALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Milli İstihbarat Teşkilatı da Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada da Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapılmasına ilişkin sürecin hiçbir evresinde MİT’in yer almadığı belirtilerek, “Bu itibarla herhangi bir dinleme kararının istihsali söz konusu değildir” denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“29.12.2009 tarihli Vatan Gazetesi ile çeşitli internet sitelerinde, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapılmasını sağlayan telefon dinlemesinin, ilgili başkanlıkta görevli birçok asker için MİT Ankara Bölge ünitemizce çıkarılan istihbari dinleme kararı sonucu yapıldığı yolunda gerçek dışı haberler yayımlanmıştır.
Teşkilatımızca bahse konu soruşturmanın hiçbir evresinde yer alınmamış olup, bu itibarla herhangi bir dinleme kararının istihsali söz konusu değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

1228590cookie-check3 askere tutuklama istemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.