3 ay açlık grevi yapan Kemal Gün hastaneye yatırıldı

Oğlunun cenazesini alabilmek için açlık grevi yapan Kemal Gün hastaneye yatırıldı.

Tunceli merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için 90 gün açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün, İstanbul’da hastaneye yatırıldı.

İleriHaber’den Meryem Yıldırım’ın haberine göre; 90 gün boyunca açlık grevi yapan ve 74 kilodan 56 kiloya düşen Gün’ün sağlık durumu kritik aşamaya girmiş, bir gözünde görme kaybı oluşmuş, eklem ve tansiyon rahatsızlıkları yaşamıştı. Gün, eklem rahatsızlıkları başladığı için ve yürüme güçlüğü çektiği için tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalmıştı.

HASTANEYE YATIRILDI

Uzun süren açlık grevi sonrası uzman kontrolünde tedavi, yeniden beslenme ve kapsamlı muayene için İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen gün Gün, burada İç Hastalıkları bölümüne yatışı yapıldı.

26 Mayıs’ta Tunceli’den İstanbul’a getirilen Gün, çorba ile gıda alımına başlatılmıştı.

AVUKAT ASLAN: DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Gün’ün Çapa’da Dahiliye servisine yatırıldığı bilgisini veren Avukat Oya Aslan, müvekkilinin ne kadar süre yatacağının henüz belli olmadığını söyledi. Kaslarının zayıflamasından ötürü ayaklarında bir problem olduğunu aktaran Avukat Aslan, fakat durumun kalıcı olmadığını ekledi. Aslan, Gün’de açlık grevi sonrası görülen görme kaybının da beslenmemeye bağlı olarak geliştiğini ve bu sorunun da düzelmesini beklediklerini kaydetti.

 

2093490cookie-check3 ay açlık grevi yapan Kemal Gün hastaneye yatırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.