3 haftada 700 eşcinsel çift dünyaevinde

Dünyada en güçlü eşcinsel lobinin olduğu ülkelerden biri olan İngiltere’de (The Independent on Sunday’da yayınlanan resmi kayıtlara göre, eşcinsellerin sayısı 3 milyon altı yüzbin. Bu rakam nüfusun yüzde 6’sına tekabül ediyor.


The Independent gazetesi yeni yasayı yorumlarken yasanın uzun süren kampanya sonrasında çıktığını aktardı.


Gazete, ilk evliliğin Kuzey İrlanda’da yapıldığını belirterek Grainne Close ve Shannon Sickels’ın evliliğinin, Birleşik Krallık yasaları önünde kabul gören ilk eşcinsel birliktelik olduğunu yazdı.


The Independent’deki yorum şöyle:


“İngiltere’de Aralık ayı başında yürürlüğe giren ve ‘hak ortaklığını’ temel alan yasanın ardından kayıtlarını yaptıran yüzlerce eşcinsel çift önümüzdeki günlerde evlenecek. Bugün İskoçya’da başlayacak törenlere yarın İngiltere ve Galler’deki törenler eklenecek. Bu törenler arasında en fazla sözü edilecek olan ise, pop şarkıcısı Sir Elton John’un uzun süredir birlikte olduğu David Furnish’le yapacağı evlilik olacak.”


Bu hafta sonuna kadar toplam 700 tören yapılmasının beklendiğini belirten The Independent’deki yorum yazısı şöyle devam etti:


“Bu gelişme, uzun yıllardır devam eden kampanyaların bir sonucu. Bu yasal düzenlemeyle eşcinsel çiftler, emeklilik, miras gibi malî konularda diğer evli çiftlerle eşit haklara sahip olacaklar. Elbette bu evliliklere karşı olanlar da var. Ancak ilk izlenimler, eşcinsel evliliklerin artık bir tabu olmadığını gösteriyor. Bu İngiltere’nin daha liberal, daha modern bir ülke olma yolunda attığı önemli bir adım.”

786220cookie-check3 haftada 700 eşcinsel çift dünyaevinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.