3 lider tv’de kozlarını paylaştı

Adaylar arasındaki tartışmaların odağında, ağırlıklı olarak, İngiltere’nin büyük bütçe açığı sorununun nasıl çözüme kavuşturulabileceği konusu vardı.

Birçok kamuoyu yoklamasına göre üçüncü sırada yer alan İşçi Partisinin lideri ve Başbakan Gordon Brown, ekonomik iyileşmeyi tehlikeye sokacak bir ‘Muhafazakar Parti-Liberal Demokrat koalisyonuna karşı uyarıda bulundu.

Brown, “kendisinin, ekonomiyi iyi ve kötü zamanlarda başarıyla yönetebildiğini ispatlamış olduğunu” söyledi ve buna örnek olarak, dünya finans krizi sırasında bankacılık sektörünü kurtarmak için hızla adım atmasını gösterdi.

Muhafazakâr Parti lideri David Cameron ise, Başbakan Brown’un seçmenleri ‘korkutmaya çalıştığını’ belirterek, Muhafazakârların ‘ihtiyaç duyulan değişimi sağlayacağını’ söyledi.

Cameron, ‘İngiltere’nin ortak para birimi olarak euroyu kullanan ülkeler arasına girmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğini’ de söyledi ve Yunanistan gibi, başka Avrupa ekonomilerini kurtarma paketlerine karşı uyarılarda bulundu.

Liberal Demokratların lideri Nick Clegg de, seçmenlere, ‘gerçekten istediğiniz bir geleceği seçin’ çağrısında bulundu.

BBC’nin Siyaset editörü Nick Robinson, dün akşamki televizyon oturumundan hiçbir parti liderinin kesin bir galibiyetle çıkmadığını ancak son 48 saatte yaşananlar ardından, seçime bir hafta kala kampanyalarda ibrenin David Cameron’a kaymış göründüğünü belirtiyor.

BBC’nin kamuoyu yoklamaları uzmanı David Cowling de, televizyon tartışmasının hemen ardından derlenen tepkilerde, aynı eğilimin ortaya çıktığını kaydediyor. ComRes ve YouGov adına yapılan ilk yoklamalar, Nick Clegg’e yönelik tepkide ikinci televizyon oturumuna kıyasla bir değişim gözlenmediğini; Cameron’un yüzde 5’lik bir artış, Brown’unsa yüzde 4’lük düşüş kaydettiğini gösteriyor.

Dün akşam Birmingham’da düzenlenen ve BBC’den David Dimbleby’nin yönettiği 90 dakikalık oturumda, ekonomi politikasının yanısıra, göç, mesken sorunu, siyasi reformlar, eğitim, vergilendirme, bankacılık reformu ve kamu harcamalarında yapılacak kesintiler tartışıldı. (BBC)

FOTOĞRAF: Brown seçmenleri ‘değişim çağrıları’ konusunda uyardı

832020cookie-check3 lider tv’de kozlarını paylaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.