3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Festival Düzenleme Komitesi üyesi Ekrem Gültekin, yazılı açıklamasında, ilk olarak Ankara ve İstanbul’da başlayan festival kapsamında 20 ülkeden 40 film gösterildiğini, ancak giderek daha çok sayıda sinemasevere ulaşmak için gösterim yerlerinin çoğaltıldığını anımsattı.

Gösterimlerin 2007 yılında 12 kente yayıldığını, bu yıl ise daha çok yerde gösterim yapıldığını anlatan Gültekin, aynı zamanda festivalin içeriğinin de zenginleştirildiğini, 25 ülkeden 50 eserin gösterime sunulduğunu bildirdi.

Gültekin, ilk yıl kısıtlı olanaklarla sadece sınırlı sayıda panel, söyleşi ve konferans yapılırken, bu yıl İstanbul ve Ankara’da başlayan film atölyeleriyle yeni ve niteliksel bir açılım sağlandığını vurguladı.

Bu kapsamda, festivalin ilk faaliyetinin 4 Ekim tarihinde atölye çalışması olacağını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:

"Türkiye’de sinema sanatına ciddi katkılarıyla hepimizin tanıdığı sinemacılar bu atölye kapsamında Adanalılarla birlikte olacaklar. Atölye çalışmamız 3 haftalık kurslar şeklinde gerçekleştirilecek. Bu kurslarda, dünya sinemasından ulusal sinemaya, kurmacadan belgesele, uzun filmlerden kısa metraj çalışmalarına, teoriden pratiğe bir seyir izlenecek.

Hatta bu kapsamda sahaya çıkmayı planlıyoruz ve kısa metraj bir film, olanaklar elverirse belki bir de kısa belgesel çekerek bunları da festivalde göstermeyi umuyoruz."

Gültekin, festivalin, Adana’da 24 Ekimde başlayacağını ve 4 gün süreceğini belirtti.

 

1178750cookie-check3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.