30.Bölük: Nusra Cephesi’yle savaşmayız

Habere göre ’30. Bölük’ adlı grup Salı günü yaptığı açıklamada ABD’nin engelleme çalışmalarına rağmen ‘Beşar Esad’a karşı da savaşacağını’ belirtti.
“Bölük Suriye’nin onurlu evlatları tarafından ülkeyi Esad’in çeteleri ve IŞİD’den temizlemek adına kurulmuştur” açıklamasını yapan 30. Bölük ayrıca ‘başka gruplarla savaşın içine çekilmeyeceğini ve Nusra Cephesi’yle savaşmayacağını’ vurguladı.

Bu arada 30.Bölük’ün komutanlarından Yüzbaşı Ammar El Wawi de Washington’ı eleştirdi ve ABD öncülüğündeki koalisyonun geçen hafta uğradıkları saldırıda kendilerini koruyamadığını belirtti.

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’yle girişilen çatışmada en az beş 30.bölük savaşçısı öldürülmüş, 10 savaşçı da kaçırılmıştı.
ABD Başkanı Barack Obama geçen yaz program kapsamında 5 bin savaşçının eğitileceğini açıklamıştı. Ancak şu ana dek sadece 54 kişi eğitilebildi.
Ancak ABD Savunma Bakanlığı kriterlerine uyan savaşçı bulmakta zorlandıklarını söylüyor.

“Çok yavaş ilerliyor”

Yüzbaşı El Wawi BBC’ye yaptığı açıklamada “Proje çok yavaş ilerliyor. 15 bin savaşçıdan oluşan bir ulusal ordu kurmaya hazırlar ve projeyi para, silah ve havadan korumayla destekleyeceklerini duyuyoruz. Ama gerçekte altı ayda sadece 60 savaşçı eğitildi. Herkesi hazır etmek onyıllar sürecek” dedi.

ABD geçen Cuma günkü El Nusra saldırısında havadan “savunma desteği ateşi açıldığını” söylemişti. Ancak Yüzbaşı Wawi ateş desteğinin çatışmanın bitmesinden sonra geldiğini söyledi.

1460250cookie-check30.Bölük: Nusra Cephesi’yle savaşmayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.