’30 kat artan haşhaşın cevabını verin’

Mutteki Afganistan‘dan dünyaya açılan uyuşturucu madde kaçakçılığının ABD ve İngiltere’nin kontrolünün olduğunu öne sürerek, “Bu ülkeler son 5 yıl da Afganistan’da haşhaş ekiminin 30 kata çıkmasının cevabını versinler” dedi.

HAÇLI SEFERİ

Mutteki, ABD’nin saldırılarını yeni bir “Haçlı Savaşı” olarak değerlendirerek, “ABD, 11 Eylül’ün hemen ardından bu olayı ciddi bir araştırma yapmadan, İslam ülkelerine karşı savaş başlattı. Bu saldırıların adını ‘teröre karşı savaş’ koymasına karşın 5 yılda terörü daha da artırmıştır… Bu çerçevede, Afganistan’a saldırdı, işgal etti acaba Afganistan’da bugün güvenlik konusu 5 yıl öncesine göre daha mı iyi?”

Afgan halkının Amerika’ya güvenmediğini belirten İran Dışişleri Bakanı, “Bugün Afganistan’da çatışma halinde olanlar da sonuçta bizzat ABD’nin yetiştirdiği ve ABD doş politikasına hizmet edenlerdir…”

Mutteki, “ABD’nin cinayet ortağı” diye nitelediği İngiltere’yi de eleştirerek, “Acaba, Afganistan’ın Musakale bölgesinde teröristlerle görüşen İngiltere nasıl terörle mücadeleden sözedebilir? Bu ülkeler emperyalist çıkarları içtin milletleri aldatıyorlar…” diye konuştu…

1155690cookie-check’30 kat artan haşhaşın cevabını verin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.