“30 Mart’ta denklemler değişebilir”

Day-Mer Başkanı Aslı Gül’ün yönettiği “Türkiye’deki son gelişmeler ve yerel seçimleri konu alan” toplantıda milletvekili Levent Tüzel ve Sarız belediye başkan adayı Derviş Altun konuştu. Day-Mer tarafından 8 Mart Cumartesi günü Londra Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantıya 500’e yakın toplum üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aslı Gül, Türkiye’deki AKP-Cemaat kavgasına kadar uzanan siyasi gelişmeleri özetledi.

“EL KAİDE GİBİ…”

Tüzel de, “30 Mart Yerel Seçimleri, yıl sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin kaderini de belirlemekten öte bölgesel denklemleri de etkileyecek nitelikte” dedi.

Türkiye’de yaşanan AKP-Cemaat çatışmasına da değinen Tüzel, “Tayyip Erdoğan’ı işbaşına getiren güçler artık yollarını ayırmaya karar verdiler. Biz çok daha önce başbakanın güvenini yitirdiğini söylüyorduk. AKP, AB’ye verdiği sözleri tutmadı ve ev ödevini yapmadı. Dış politikada da ‘ılımlı islam’ modeli tehdit oluşturan bir tablo çizdi. Tıpkı batının bir zamanlar ‘El Kaide’yi besleyip ve sonra kendisine düşman olduğu gibi bir sermaye partisi olan AKP de ‘Osmanlı hayalleri’yle dert açar oldu” diye konuştu.

Tüzel, AKP-Cemaat kavgasının temposu artarak sürdüğünü belirterek, “Gezideki otoriter tavrıyla başbakan bir taraftan kendisini koruma yasaları çıkarıyor, diğer yandan da giderek otoriterleşiyor. Öte yandan da Kürtlerin desteğini sürdürme politikaları gütmeye çalışıyor…” dedi.

Sarız belediye başkan adayı Derviş Altun, DAY MER Başkanı Aslı Gül ve HDP milletvekili Levent Tüzel

“HDP’NİN SİYASETTEKİ YERİ VE GÜCÜ?”

Siyasi çekişmeyi “Türk usulü tiyatro”ya benzeten Tüzel şöyle devam etti:

“İktidarda yeni aktörleri belirleme süreci başladı. ‘Biz bu süreçte nasıl mücadele edeceğiz?’, ‘Nasıl HDP olarak alternatif olabiliriz?’ diye çaba gösteriyoruz. Halkın karşısında temiz bir siyaset ve net politikası olan HDP olarak, çürümüş düzeni değiştirmek için çıkıyoruz… HDP’nin Kürdistan bileşimi olan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) ile birlikte her yerde adaylarımız var… Demokratikleşme yerelden başlayacaktır… HDP ve BDP’ye arkasında devletin olduğunu düşündüğümüz faşizan saldırıların artması etki alanımızı genişlettiğimiz ve güç biriktirdiğimizi de gösteriyor. Yolsuzluk ekonomisi işsizlik ve yoksulluk üretiyor. Buna hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz…”

Tüzel, bu kavgayı tiyatro gibi izleyen büyük bir kesim olduğunu öne sürerek, “emek-barış ve özgürlük” diyen devrimci sosyalist güçlerin HDP-BDP bileşenine destek vermelerini istedi.

SARIZLILARA SESLENDİ

Sarız belediye başkan adayı Altun da, Sarız ve köylerinde yaptıkları çalışmalarına olumlu tepkiler aldıklarını ve farklı inanç ve halklar arasındaki önyargıları kırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayırım yapmadan bütün köylerde, mahallelerde çalışmalarını ve propagandalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Altun, bir dinleyicinin “Kazanma şansınız nedir?” sorusuna, “Sarız’da kazanmış durumdayız. İnsanlar bizim projelerimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Söylediklerimizi benimsiyorlar ve çalışmalarımıza katılıyorlar. Bu da şimdiden başarılı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Altun, Londra’da yaşayan Sarızlılardan destek istedi.

850510cookie-check“30 Mart’ta denklemler değişebilir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.