‘301’i değiştirmeye varız, kaldırmaya yokuz’

Erdoğan, 301. maddesiyle ilgili olarak, ”Biz de ülkemizdeki sivil toplum örgütlerine diyoruz ki, düşünceniz ne olursa olsun teklifinizi getirin, biz bunu değiştirmeye varız, kaldırmaya derseniz kaldırmaya yokuz” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, ”Türk Turizminde Yeniden Yapılanma ve Yeni Açılımlar” zirvesinde yaptığı konuşmada, kendisinden önceki konuşmacıların TCK’nın 301. maddesiyle ilgili değerlendirmelerine yanıt verdi.


Başbakan Erdoğan, ”Mesela, 301 konusu denildi, Batı’da sosyal demokratları yanımıza iyi alıyoruz da Türkiye’deki sosyal demokratları yanımıza alamıyoruz. ‘301 için bizim yanımıza gelmeyin, kapımızı çalmayın’ diyorlar. Biz de ülkemizdeki sivil toplum örgütlerine diyoruz ki, ‘düşünceniz ne olursa olsun teklifinizi getirin, biz bunu değiştirmeye varız, kaldırmaya derseniz kaldırmaya yokuz”’ diye konuştu.


Avrupa’nın her ülkesinde 301 benzeri, muadili kanunlar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Siz de bize teklifinizi getirin, şu anda ben zaten kendi çalışmamı yaptırıyorum, o ayrı mesele… Ama, sivil toplum örgütlerinden de bir şeyler gelsin, oradan şöyle bir değerlendirmeyi yapalım ve ona göre de Meclis’e bu değişikliği götürelim istiyoruz” dedi.
Daha çok ekonomiyle, ticaretle, sanayiyle ilgili olan sivil toplum örgütlerinin teklifte bulunduklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:


”Ama öbür tarafta Barolar Birliği, ‘hükümet bize hazırlığını bildirsin, biz onun üzerinden kendilerine düşüncelerimizi bildirelim’ dediler. Bu, herhalde bu işin yürüyüşüne, bu işin hani argoda biraz farklıdır ama raconuna ters… Yani, eğer böyle bir şey yapacaksan, teklifini bize gönderirsin, bunun üzerinden biz çalışmamızı yaparız, ondan sonra Meclis’e götürürüz. Ne zaman görülmüş böyle bir şey? Hükümet hazırlayacak, sivil toplum örgütüne verecek, ‘bak buyurun, biz hazırladık, işte bakın, edin, onaylayın, bize gönderin, biz de Meclis’e gönderelim’ diyecek. Böyle bir uygulama yok.”


 

1039690cookie-check‘301’i değiştirmeye varız, kaldırmaya yokuz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.