31 ilde haftasonu sokağa çıkma

İçişleri Bakanlığı’nın 31 ilde iki günlük sokağa çıkmayı yasaklayan kararı bu gece 24:00 itibariyle resmen yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı’nın 31 ilde sokağa çıkmayı yasaklayan kararı bu gece 24:00 itibariyle resmen yürürlüğe girdi.

BAKANLIK: 10 NİSAN 24:00 İTİBARİYLE YASAK OLAN İLLERİ DUYURMUŞTU:

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli,
Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya,
Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Fahrettin Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bu geceden itibaren 31 ilimizde uygulanacak sokağa çıkma yasağı sadece 48 saatliğine olup; fırın, eczane gibi vatandaşlarımızın acil ya da temel ihtiyaçlarının karşılanacağı işletmeler bu yasak sırasında faaliyetlerine devam edecektir.

Bu 31 ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağına paniğe kapılmadan uymalarını, öncesinde ise sosyal mesafenin azalmasına sebep olacak davranışlardan kaçınmalarını önemle rica ediyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’DAN SUKÜNAT ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından fırın ve marketlere koşan vatandaşlara sükunet çağrısı yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili yurttaşlarım! Sokağa çıkma yasağında ihtiyaçlarınız hem belediyelerimiz hem de diğer yetkilliler tarafından karşılanacaktır.

Lütfen panik oluşmasına izin vermeyin, sükunetinizi ve sağlığınızı koruyun, evde kalın size ulaşılacaktır. Sağlığınız her şeyden önemli!”

2405660cookie-check31 ilde haftasonu sokağa çıkma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.