35 saati korumak için 1 milyon eylemde

Ücret zammı, haftalık çalışma süresinin 35 saat olarak korunması ve işçi çıkarmalara son verilmesi istekleriyle hem kamuda hem de özel sektörde çalışan yaklaşık bir milyon kişinin sokaklara döküldü.

Paris’te, işçiler “Maaşlar artsın, çalışma saatleri düşsün, İşsizliğe çare” pankartları ile yürüdüler. Yürüşüş gözergahı, 2012’de yapılan Olimpiyat Oyunları’na aday olan Paris’te bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi heyeti için değiştirildi.

Paris’e olimpiyatlar için görücü geldiği günlerde yüzbinlerin sokağa dökülmesi “kötü bir tesadüf” olarak değerlendiriliyor.

Sendikalar göre 1 milyonun üstünde eylemciden söz ederken, Le Monde gazetesi, polisin hesaplamalarına göre de 570 bin katılımcı olduğunu duyurdu.

Le Nouvel Observateur da bir yorum yazısında ise ”Ücretleri artırın, değişiklik olsun!” manşeti attı. Gazete şu yorumu yaptı:

”Bize yıllarca, işsizlik sorununun çözümü için, emek maliyetlerinin azaltılmasının gerektiği söylendi. Peki şimdi ne görüyoruz? 25 yıllık ücret sınırlamasının ardından işsizlik oranının yüzde 10’un üzerine çıktığını; öte yandan, Fransa’nın en büyük üç bankasının rekor düzeyde kâr ettiklerini, büyük şirketlerin de son 15 yılda en kârlı dönemlerini yaşadıklarını ve yöneticilerin de kendilerini maaşlarında büyük artışlar yaparak ödüllendirdiklerini…”

1100860cookie-check35 saati korumak için 1 milyon eylemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.