377 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu

Mal varlıkları dondurulan kişiler arasında Fethullah Gülen ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan da bulunuyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 377 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. Bu kişiler arasında Fethullah Gülen ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan da bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığının konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, “FETÖ”, IŞİD, PKK ve DHKP/C üyesi olduğu belirtilen toplam 377 kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan 205 “FETÖ” üyesi arasında Fetullah Gülen de yer alıyor. “FETÖ” listesinde Hamdi Akın İpek, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, Abdullah Aymaz, Ahmet Kurucan, Cemal Uşak, Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Önder Aytaç ve Şerif Ali Tekalan gibi isimler yer aldı.

PKK listesinde 77 kişinin mal varlıkları dondurulurken, Murat Karayılan, Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Hülya Oran, Fehman Hüseyin ve Ferhat Abdi Şahin listede yer alan isimler oldu.

Mal varlıkları dondurulan 9 DHKP/C üyesi arasında ise Musa Aşoğlu ile Hüseyin Fevzi Tekin de yer aldı.

Ayrıca, IŞİD üyesi 86 kişinin de Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu.

2505800cookie-check377 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.