4. İşçi Filmleri Festivali başladı

Festival Türkiye Komitesi temsilcisi Ekrem Gültekin, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonundaki açılış töreninde yaptığı konuşmasında, festivalin, dünyanın dününe, bugününe ve geleceğine emek cephesinden bakmak ve işçi sınıfının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak amacıyla 2006 yılından bu yana gerçekleştirildiğini kaydetti.

Festivalin bu yılki temasının ”Bir başka dünya isteriz” olduğunu kaydeden Gültekin, ”Kriz, işsizlik, güvencesizlik ve mücadele dolu emek öyküleri, çoklu medya aracılığıyla beyaz perdeye yansıtılacak. Filmlerin gösterimi, festival sonrası, mahallelerde, iş yerlerinde ve sendikalarda yapılacak özel gösterimlerle sürecek. Gösterimler önceki yıllarda olduğu gibi ücretsiz olacak” dedi.

Açılışın, 1990-1991 yıllarındaki büyük Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen ”100 Bin Kişiydiler” belgesel filminin gösterimiyle yapıldığı festivalin programında, 12’si uzun metrajlı, 38’i belgesel, 25 ülkeden toplam 50 filmin yer aldığını belirten Gültekin, festival kapsamında ”Maraş Belgeseli”nin gösterimi sonrası tanıklardan Yasin Aytaç, ”Adana-Paris Belgeseli” gösteriminden sonra da yönetmen Ahmet Sonar ile söyleşi gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Çeşitli sendika yetkililerinin konuşmaları, tiyatro oyuncusu Şerif Şahiner’in şiir ve Şinasi Şiraman’ın türkü dinletilerinin ardından, ”100 Bin Kişiydiler” adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı.

1498490cookie-check4. İşçi Filmleri Festivali başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.