4 milyon evli çift eş değiştiriyor

Amerikan toplum yaşamında cinselliğe ilişkin bir gerçek daha açığa çıktı: Yılda 4 milyon civarında karı kocanın gönüllü olarak eş değiştirdiği saptandı. Araştırma sonuçlarını, alanında ünlü “Kinsey Enstitüsü” yaparken, ABC Televizyonu da bu haberi, “show” yaptı.
Eş değiştiren çiftlerin bunu sadakatsizlik olarak görmedikleri, tersine evlilik yaşamında mutlu olmayı buna borçlu bulundukları araştırmalarda bir iddia olarak ortaya çıktı.
Eşlere göre, gizlice aldatmak yerine bu türden ilişkiye “hep beraber” kalkışmak daha anlamlı, dürüst bir davranış sayılıyordu.

Evli çiftlerin katıldığı bu türden kulüplerin sayısı ise 50 eyalette binlerle ifade ediliyor. En muhafazakâr eyaletler arasında yer alan Indiana’da bile, internet üzerinden üye kabul eden 50 civarında “tam teşekküllü” buluşma evi, web sayfalarında 21 yaşını doldurmuş bütün çiftlere kapılarını açıyor. Bu sayfalarda, çiftlerin buluşacakları evlerin odalarına, banyolarına, ortak mekânlarına kadar her ayrıntı eş değiştirme heveslilerine tanıtılıyor. Sayfalara ulaşmak isteyen Amerikalı, salt “Swingers Club” yazarak aradığını kolayca buluyor.
Durumu açıklayan raporlara göre, Amerikan toplumunda evlilik kurumu ciddi anlamda sarsıntı altında bulunmaktaydı. Eşlerin bir çoğu, özellikle bireysel yaşamın öne çıktığı Amerikan toplumunda evlilik bağı yüzünden “kaçamak seksi” kaçırmaya içerliyordu.
Eş değişim kulüplerine katılan çiftlerin çoğu yüksek eğitimli, dinsel ve geleneksel kurallara bu yönü hariç tümüyle bağlı, çocuklarını iyi yetiştiren, sağlık kurallarına uyan, bir kısmı da sigara dahil alkol ve öteki bağımlılık veren maddelere karşı insanlardı.

Bunu bir tür yaşam biçimi olarak gören 4 milyon evli çiftin bu taleplerine yönelik bir eğlence ve turizm sektörü kurulduğu, ABD’de yıllık cironun ise 100 milyar Doları geçtiği var sayılıyor.


 

1136010cookie-check4 milyon evli çift eş değiştiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.