“40 yıl vergi ödeyen esnafa 40 gün bakamadılar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 40 yıl vergi ödeyen esnafa devletin 40 gün bakamadığını belirterek, “Esnaf orta direktir. Orta direk güçlenirse devlet ayakta kalır, Türkiye’de huzur olur. Şimdi Türkiye’de orta direk değil, direk kalmadı. Devletin yalnızca 3 ayda içeride ödediği faiz 38 milyar lira. Bunun yarısıyla bütün bu işlerin tamamını yapmak mümkün” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bulunan Sanayiciler Derneği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği, Lokantacılar ve Pastacılar Odası, Özel Okullar Birliği Derneği, İşçi Emeklileri Derneği, Veteriner Hekimler Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Koop-İş Şubesi başkanları ve temsilcileriyle görüştü.

Sicil affına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Sicil affı konusu ticaretle uğraşan herkesin ortak görüşü. Bir beklenti ortaya çıktı. Sicil affını getirmek istedik, bir yasa teklifi de verildi. Fakat iktidar sicil affını kabul etmedi. Şöyle bir sıkıntı var: Durumu iyi olan, çekini, bonosunu zamanında ödeyen birisine kredi veriyorsunuz. Bunun krediye ihtiyacı zaten yok ki. Kredi alıyor, koşa koşa dolara yatırıyor, orada tutuyor. Ama asıl ihtiyaç duyana verilmiyor. Pandemi sürecinde bunun uygulanmaması gerektiğini ifade ettim” dedi.

1 milyon 700 bine yakın işyerinin kapandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Özal esnaf için orta direk derdi. Orta direk güçlenirse devlet ayakta kalır, Türkiye’de huzur olur. Şimdi Türkiye’de orta direk değil, direk kalmadı. Siyasete atıldıktan sonra benim açımdan yaşadığım en büyük şaşkınlık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin saman ithal etmiş olmasıydı. Ama maalesef bu da oldu” ifadelerini kullandı.

2430890cookie-check“40 yıl vergi ödeyen esnafa 40 gün bakamadılar”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.