43 e-kumarhaneye erişim engellendi

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer'den edinilen bilgiye göre, sanal kumarla bugüne kadar iki ayrı kurum kanalıyla mücadele edildi.


Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, 14 Mart 2006 tarihli ''Sanal Ortamda Oynatılan Talih Oyunları Hakkında Yönetmelik'' çerçevesinde, 23 Kasım 2007'ye kadar sanal kumarla mücadele faaliyetlerini yürüttü.


Bu kapsamda Talih Oyunları Daire Başkanlığı internet ortamında yasa dışı oyun oynatan siteler hakkında 120 adet dosya hazırlayarak, Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderdi.
Teftiş Kurulu, incelemelerin ardından 68 dosyayı gereği yapılmak üzere Hukuk Müşavirliğine intikal ettirdi. Hukuk Müşavirliği de, kendisine gelen 68 dosya hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Söz konusu süreçte Cumhuriyet Savcılıkları, Asliye Hukuk ve Sulh Ceza Mahkemeleri tarafından 43 site hakkında ''erişimin engellenmesi'' kararı verildi.


Aynı Yönetmelik kapsamında İdare, yasa dışı kumar ve bahis sitelerinin reklam ve tanıtımını yayınlayan 18 site hakkında da bildirimde bulundu.


TELEKOMÜNİKASYON KURUMU DEVREDE


23 Kasım 2007'de çıkarılan, ''İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'' ile sanal kumarla mücadele görevi Telekomünikasyon Kurumuna devredildi.


Bu çerçevede Milli Piyango İdaresi Telekomünikasyon Kurumuna 23 Kasım'dan itibaren sanal ortamda kumar oynatan 63 siteyle ilgili hazırladığı dosyaları gönderdi.

1064120cookie-check43 e-kumarhaneye erişim engellendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.