4,5 milyon geçen Christmas’tan borçlu

Merkez Bankası toplam kredi kartı borcunun 53,1 milyar sterlin olduğunu açıkladı.


Borç yükündekilerin alış veriş yapabilecek toplam nüfusun onda birini oluşturduğunu belirten uzmanlar, bu grubun önümüzdeki Christmas’te harcama limitlerinin çok az olduğunu öngördü.


ESKİ BORÇLAR ÖDENEMEDİ


İstatistikler, bu yıl bir yıl öncesine göre 25-34 yaş grubundaki 250 bin daha fazla kişinin, hala geçen yıldan kalan borçlarını ödemeye çalıştıklarını ortaya koydu.


Bu kişilerin alış-veriş çılgınlığını sürdürmesi halinde, yeni yılda büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalacaklarına da işaret eden uzmanlar, ekonomik krizin aile bütçelerini zaten sınırlarına kadar zorlamakta olduğunu hatırlattı.


İNDİRİMLER BATIRABİLİR


Bu hafta pek çok mağazanın fiyatlarını yarıya yarıya indirdiğini, ancak borçlulara yardımcı olmak ve onlara danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş kuruluşların bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarına dikkat çeken İngiliz basını ise “bu büyük indirimlerin zaten borçlu olan halkı daha büyük borç batağına çekmesinden endişe ediliyor” diye yazdı.


Yapılan istatistiki çalışmalar ise İngiltere’nin en büyük 100 mağazasından 80’inin daha önce hiç görülmemiş bir örneğe imza atıp Christmas öncesinde indirime girdiklerini ortaya koydu.


BÜYÜK İNDİRİM CHRISTMAS SONRASINDA


İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinden Tesco’nun bu hafta ilan ettiği yüzde 50 oranındaki indirimle başı çektiğini belirten uzmanlar, mağazaların ucuzluk kampanyalarının önümüzdeki günlerde daha da artacağını tahmin ediyor.


MoneyExpert adlı internet üzerinden faaliyet gösteren finans şirketi uzmanlarından Sean Gardner, “Her geçen gün daha çok kişi, Christmas’in yükünü plastik kartların üstüne yıkmayı sürdürüyor. Herkes Christmasin tadına varmak istiyor ve bunun için tek dayanakları kredi kartları. Ortada her geçen gün daha az nakit dönüyor ve insanlar hala geçen yıldan kalan borçlarıyla boğuşuyor” dedi.

819100cookie-check4,5 milyon geçen Christmas’tan borçlu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.