5. Alevi Kültür Fesitvali 14 Haziran’a kadar

BU BİR İLANDIR

Britanya Alevi Federasyonu ve İngiltere’deki Alevi Kültür Merkez ve Cemevlerin desteği ile düzenleyeceği festival, 26 Mayıs’ta Oxford Üniversitesinde gerçekleştirilen açılış etkinliğiyle başladı. Türkiye’den çok sayıda davetliğinin katıldığı açılış resepsiyonunda, Britanya Alevi Federasyonu çatısı altında yetişen 180 kişilik semah grubu tarihi Oxford Üniversitesi balo salonunda semah döndü.

PARK FESTİVALİ 14 HAZİRAN’DA

Festival kapsamında 14 Haziran Pazar günü Hackney Downs Park’ta düzenlenecek festivalin final gününde türkülerin usta isimleri, Ezgi’nin Günlüğü, Oğuz Boran, Özlem Taner ve Seyfi Yerlikaya sevenleriyle buluşacak. Park Festivali’nde ayrıca, İAKM-Cemevi Halk Oyunları-Semah Ekibi, BAF Semah Ekibi ve Cemevi öğrencileri de sahne alacak.

Bu yılki festival kapsamında Edinburgh, Glasgow, Doncaster ve Nottingham gibi kentlerde bulunan Cemevlerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ersan & Co ve Advantage avukatlık şirketlerinin ana sponsorluğunda düzenlenecek festival ile ilgili detaylı bilgi önümüzdeki günlerde düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

854720cookie-check5. Alevi Kültür Fesitvali 14 Haziran’a kadar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.