5 ilde 15 gözaltı

Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin yapılan soruşturmada 5 ilde 15 kişi gözaltına alındı.

BBP’nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin can verdiği helikopter kazasına ilişkin 15 gözaltı…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘Keçiler söküp götürmedi ya’ dediği ‘Argus 5000 CE’ ile ‘Skymap IIIC’ cihazlarının bulunması için Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya ve Antalya’da aramalar yapıldı.

– SİVİL HAVACILIK DA ARANDI: Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nın talebi doğrultusunda Ankara’da aranan adres Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü oldu. Çalışmanın, enkazı inceleyen kaza-kırım ekibinde görevli uzmanlara yönelik yürütüldüğü öğrenildi.

– 2. ORDU’DAN 3 GÖZALTI: Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’nda görevli bazı askerlerin karargahtaki odaları ve lojmanları da arandı. 3 muvazzaf gözaltına alındı. İzmir’de de Merkez Komutanlığı’nda görevli astsubay A.I.’nın ofisi ve lojmanında arama yapıldı. Savcı nezaretinde, polis ve askerler tarafından yapılan aramada bazı belgelere el konduğu, bilgisayarın yedeklendiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında ‘sök’ emrini verenler de araştırılıyor.

– PİLOTUN EVİNE BAKILDI: Antalya’da ise TSK’dan istifa eden Pilot Binbaşı M.Ç.’nin Fener Mahallesi’ndeki evi arandı. Ancak M.Ç. evde bulunamadı. Eşi, polise başka bir ilde bulunduğu bilgisini verdi. Evinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmayan M.Ç.’yle ilgili çalışma bulunduğu ilde sürdürülecek.

Görüşmeler inceleniyor

Gözaltındaki isimler arasında, enkazdaki cihazları söken askerlerin, o tarihlerde telefon görüşmesi yaptığı muvazzaflar da var. 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı dün Malatya Adliyesi’ne gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’ndaki yetkililerle görüştü.

GÜL NE DEMİŞTİ?: Cumhurbaşkanı Gül, ‘Helikopterin her şeyini kayda geçen hafızası yok ortada. Keçiler gelip söküp götürmedi ya. Özel vidalarla sökülmüş. Bu tespit edildikten sonra ihbarlar yağdı. ‘Görev yapıyoruz zannediyorduk ama şunlar şunlar da var, al şu videoya bak’ diye gönderdiler. Baktım ki bir taraftan cesetleri çıkarıyorlar, birisi de vidayı söküyor’ demişti. Cihazları söken 4 askerin, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’nın kaza-kırım ekibinde görevli olduğu öne sürülüyor. DDK raporunda cihazların Sikorsky helikopterdeki bazı askeri personel tarafından alındığı kaydedilmiş ve suç duyurusu yapıldığı belirtilmişti.

Eksik cihazlar rapor edilmişti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sökülen parçalara yönelik, ‘Onların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar kaza kırım heyeti tarafından yapılmış ve anında Kahramanmaraş Savcılığı’na raporlanmış. O zamandan beri biliniyor. İş yargıda olduğundan bizim değerlendirme yapmamızın anlamı yok’ dedi. Cihazların neden sökülmüş olabileceğine yönelik fikri olmadığını kaydeden Yıldırım, ‘Kazaya cihazın sökülmesi veya sökülmemesi neden oldu, olmadı diye değerlendirme yapmam anlamsız. Konuyu Meclis, Başbakanlık Teftiş Kurulu, DDK inceledi. İncelemeyen kalmadı ve yargıya intikal etti. Yargı, iddiaları gözden geçiriyor hatta cihazlarla ilgili Bakanlık’ta da ilgili arkadaşlarla savcı talimatıyla görüşme yapıldı’ dedi.

1312450cookie-check5 ilde 15 gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.