5 milyon m2 kayıtsız kamu arazisi saptandı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya il merkezinde en son 1999 yılında tapu taraması yapılarak Hazine arazilerinin envanterlerinin tutulduğunu söyledi. Devletin arsa ve arazilerine sahip çıkabilmesi için, öncelikle ne kadar taşınmazı olduğunu bilmesi gerektiğini belirten Mat, bu çerçevede geçen ay Antalya Defterdarlığınca il merkezinde tapu taraması çalışmaları başlatıldığını anımsattı.


Tapu taraması sonucunda 2 bin 262 adet tapu kütüğünün incelendiğini, Hazine kayıtlarında bulunmayan 283 adet taşınmazın tespit edildiğini vurgulayan Mat, “Tespit edilen taşınmazlar 4 milyon 845 bin 93 metrekare yüzölçüme sahiptir. Bu parsellerin Duraliler, Çağlarca, Yukarıkaraman, Güzeloba ve Keşirler köy ve mahallerinde olduğu saptanmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.


UYDUDAN TAKİP


Tapu tarama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Defterdar Hidayet Mat, Hazineye ait taşınmazların fiili durumunun tespiti için uydu görüntülerinden yararlanacaklarını bildirdi.


Defterdarlık tarafından yapılacak Gayrimenkul Tespit Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uydu Görüntüleri (G.I.S) projesinde son noktaya gelindiğini anlatan Mat, şunları kaydetti:


“Yapılacak projeyle Hazine arsa ve arazileri ile sahiller, uydudan parsel bazında hava fotoğrafları ile takip edilecek. 6 ayda bir yenilenen uydu görüntüleri sayesinde işgaller sistemde alarm verecektir. Bu sayede hem kaynaklar daha rasyonel ve verimli kullanılacak hem de iş ve işlemler hızlandırılacak. Uydu takibi yapılacak Hazine arazilerinin işgal edilmesi halinde uydu fotoğrafları alarm verecek.”

1043310cookie-check5 milyon m2 kayıtsız kamu arazisi saptandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.