5 saldırgan tutuklandı

Hatay Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Adana Adliyesi’ne getirilen ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle Yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcılığınca nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlıdan 5’i tutuklandı. Zanlılardan 1’i savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan zanlıların F.N, S.E, Y.B, N.K. ile M.G. oldukları öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 zanlıdan 7’si daha önce tutuklanmıştı.

İHMALİ GÖRÜLENLER GÖREVDEN ALINACAK

Öte yandan Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyhalı’daki patlama olayında ihmali görülen tüm kamu görevlileri ile ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığından, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili yapılan açıklamada, “Patlama olayının meydana gelmesi öncesi ve sonrasında ihmali görülen tüm kamu görevlileri ile ilgili ayrıca Hatay Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma açılmıştır” ifadesine yer verildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta saat 13.40 sıralarında Atatürk Meydanı’nda ve yaklaşık 5 dakika sonra postane binası önünde 2 ayrı patlama meydana geldiği hatırlatıldı.

Patlamalarda 51 kişinin hayatını kaybettiği, 222 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Olayla ilgili soruşturma Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca 2013/1597soruşturma numarasıyla sürdürülmektedir. Ancak söz konusu patlama olayının meydana gelmesi öncesi ve sonrasında ihmali görülen tüm kamu görevlileri ile ilgili ayrıca Hatay Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma açılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

1382690cookie-check5 saldırgan tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.