500 bin kadına bedava prezervatif

Karar, ABD’nin başkentinde, son 10 yıllık sayısal veriler dikkate alınarak saptanan tecavüz olayları, istenmeyen gebelik ve sağlık sorunlarıyla, bulaşıcı hastalıklar dikkate alınarak kent konseyi tarafından ele alındı.

Uzmanlar, 500 bin adet prezervatif kondomun yeterli olmayacağından endişeli görünürken, sağlık birimleri ve kadın haklarıyla ilgili sosyal kuruluşlar, bütün Washington kadınlarının bu prezervatifleri “bedenlerinde” takılı bulundurmalarını “acilen ve önemle” vurguladı.

Kadın cinsel organına yerleştirilerek istenmeyen durumlarda koruma sağlayan bu prezervatiflerin gelişmiş teknikle üretilen kimyasal bir yapıyla, en ince poli-uretan’dan imal edilmesi, kadınlara saldırılması durumunda tecavüzcünün bu plastik koruyucunun farkına varmasına engel oluyor. Piyasada adedi 5 Dolardan satılan bu kondomları Washington D.C’li ve çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan kadınlar, kuaför-berber-ıtriyat mağazaları-çocuk kreşleri gibi yerlerden bedava alabilecekler.

Uygulamanın bu yıl sonuna kadar devam edeceği, eğer yıl sonu itibariyle AIDS ve öteki cinsel bulaşıcı hastalıklar oranında bir düşme sağlanırsa bedava vagina-prezervatifine son verileceği duyuruldu.

Washington’un kentsel yerleşim alanlarında işsizlik, yoksulluk ve cehaletle bağıntılı olarak artan suç oranları arasında cinsel taciz ve tecavüz ilk sıralarda yer alıyor. Dünyanın başkenti sayılan Washington’da hâlâ, özellikle siyahi-zenci ABD’lilerin yaşadığı bölgelerde sorunun devam etmesi resmi makamları ve sosyal bilimcileri meşgûl etmeye devam ediyor.

1500790cookie-check500 bin kadına bedava prezervatif

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.