53 orman alanının turizme tahsisine iptal

Bakanlığın İşletmeler Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Danıştay kararından etkilenen 53 turizm yatırımcısına birer mektup gönderilerek, bu aşamada tahsislerin iptal edildiği, teminat mektuplarının da iade edilebileceğini bildirildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Danıştay 6. Dairesinin “orman” arazilerinin turizm amaçlı tahsisine ilişkin yürütmeyi durdurma kararının ardından, yaptığı taramayı tamamlayarak, Danıştay kararından etkilenen 53 tahsis bulunduğunu belirledi.


Bakanlık yetkilileri ön izin verilen tahsislerin iptal edildiğini, tahsis aşamasında olan alanların da duyurudan çıkarıldığını hatırlatarak, şunları kaydettiler:


“Yaptığımız taramalarda 53 tahsis alanının Danıştay’ın kararından etkilendiğini gördük. Bu alanlara yatırım yapmayı planlayan ön izin verdiğimiz 53 yatırımcıya mektup gönderdik. Mektupta, isterlerse teminat mektuplarını geri alabileceklerini, bu aşamada tahsislerin iptal edildiğini belirttik.”


Yetkililer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına itirazlarının bulunduğunu hatırlatarak, bundan sonraki sürecin mahkeme kararına göre işleyeceğini kaydettiler.


Ön izin verilen turizm yatırımı alanlarından alt yapı için katkı payı alınmadığını belirten yetkililer, iptal edilen tahsisler için parasal yükümlülüklerinin ve sorumluluklarının bulunmadığını kaydettiler.


Danıştay 6. Dairesinin “orman” arazilerinin turizm amaçlı tahsisine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı, Lara Temalı Park ihalesini, Çeşme Turizm Kenti projesini, Sorgun Ormanları içerisine yapılacak otel ve golf alanlarını, Kuzey Antalya ve Oymapınar Turizm Kentleri Projesi ile Mersin-Tarsus bölgesi projesini de etkiliyor.



 

1039140cookie-check53 orman alanının turizme tahsisine iptal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.