56 göstericiye 5’er yıl hapis isteniyor

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” göstericilerine de dava açıldı. 6 Mart’ta Saraçhane’de toplanıp Beyazıt Meydanı’na izinsiz yürümek istedikleri iddia edilen 56 göstericinin 5’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturmada, Saraçhane’de toplanan göstericilerin, güvenlik güçleri tarafından toplantının izinsiz olduğu ve dağılmaları yönünde uyarılmalarına karşın yola inerek trafiği engelledikleri iddia edildi.


Sanıkların ”HÖC” imzalı ”Başeğmeyen kadınların yolundayız” ve ”Tecrite son” yazılı pankartlar açarak polisin uyarısına rağmen Beyazıt istikametine doğru yürüyüşe geçtikleri ifade edildi. Bir kısım sanığın emniyet ekiplerine ait iki araca taş atarak zarar vermeleri üzerine kaçarken yakalanan sanıklar polis tarafıdan gözaltına alındılar.


3 POLİS AÇIKTA


Göstericilere karşı aşırı güç kullanan 3 polis memurunun, “Amacı aşan şekilde güç kullandıkları” gerekçesiyle ve olayı soruşturan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri’nin isteğiyle, açığa alındığı bildirildi.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi düzenlenen eylemde, çok sayıda kadın gösterici dövülmüş ve görüntüler dünya medyasında da yer bulmuştu. İçişleri Bakanlığı, AB tarafından da kınanan olaylar sonrası bir soruşturma başlatmıştı. (aa)

1019600cookie-check56 göstericiye 5’er yıl hapis isteniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.