“590 kişi gözaltına alındı”

Davutoğlu, “Bütün gece 22 ilde süren operasyonlarda, bir önceki 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine dün gece de 288 terör unsuru, her üç terör örgütüne mensup unsur, polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır” dedi.

‘Hukuk dışına çıkan her eylem mutlaka cezalandırılıcaktır’

Davutoğlu, kamu düzeni konusunda şunları söyledi:

“Kamu düzeni söz konusu olduğunda Türkiye, demokratik bir devlet olduğu gibi demokratik hukuk devletidir ve hukuk dışına çıkan her eylem mutlaka cezalandırılacaktır. Hiçbir suçta faili meçhul bırakılmayacaktır, onun için Ceylanpınar’da dolaylı, doğrudan iltisaklı herkes gözaltına alınmıştır, alınmaya devam edilecektir. Kimin burada bir parmağı varsa o iki polisimizi alçakça şehit edenlerin hepsinin hesabı sorulur.”

“HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMA GÜNÜ GELMİŞTİR”

Davutoğlu “Kimse Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize tehdit dili kullanmasın. Tehdit eden mukabelesini görür. Rüzgar eken, fırtına biçer. Kamu düzenini bir kez tehdit ettiklerinde, onların tehdit için kullandıkları maşalar ya da aldatılmış bazı çevrelere değil, doğrudan bu tehdidi oluşturan merkeze gerekli cevabı veririz. Onun için herkesin aklını başına alma günü gelmiştir” dedi.

“ÇAĞRIMIZA KULAK TIKANDI”

Suruç olayından bu yana bütün parti liderlerine çağrıda bulunduklarını belirten Davutoğlu, “Günlerdir, Suruç olayından bu yana bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, gelin beraber teröre ve şiddete karşı ortak deklarasyon yayınlayalım diye. Olumlu cevap alabildik mi? CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan teşekkür ediyorum. Onun dışında, çağrımıza kulaklar tıkandı” diye konuştu.

“TEHDİT SÜRDÜĞÜ SÜRECE OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”

Operasyonlarla ilgili Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. Türkiye’yi tehdit sürdüğü sürece de devam edecektir, tehdit unsurları bir şekilde Türkiye’ye başkaldırdıklarında da en sert şekilde mukabele edecek şekilde hazırlıklarımız vardır. Bütün vatandaşlarımızın huzur ve sükun içinde devlete ve hükümete güven duygusuyla hareket etmelerini rica ediyorum.”

MESUT BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Davutoğlu Barzani ile görüşmesi konusunda ise “Bugün sabah Sayın Mesut Barzani ile bir görüşmemiz oldu. Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi yaptık. Ben kendilerine Türkiye’nin Kuzey Irak’ta özellikle operasyonun amaçları ve çerçevesini aktarma imkanı buldum. Sayın Barzani, Türkiye’nin gerek IŞİD ile gerek PKK’ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler” dedi.

1458800cookie-check“590 kişi gözaltına alındı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.