‘6 ayda dananın kuyruğu kopar’

Askeri yetkililer aksi takdirde, Vietnam’dakine benzer bir şekilde, süratle geri çekilecekleri öne süren ABD’li askeri uzmanların çalışmalarını İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian aktardı.

Gazete şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu kişiler zamana karşı çalıştıklarının farkındalar. Sonbahara kadar Washington’da, çekilme anlamına gelen B Planı’ndan çok daha fazla söz edileceğini biliyorlar. Altı aylık bir sürenin önlerindeki tek şans olduğunu da biliyor ama işlerin her gün daha da güçleştiğini söylüyorlar.”

Haberi “Çıkışa yönelmek” başlığıyla başyazısına da taşıyan The Guardian Bush’un yeni stratejisini hazırlayanların, iki konuda iddialı varsayımlarda bulunduklarını belirtti.

Bu öngörülere göre; beş tugay takviye askerin Bağdat ile Anbar eyaletinde şiddeti azaltacağı ve Sünni aşiret liderleriyle El Kaide savaşçıları arasında zamanla görüş ayrılıkları yaşanacak…

The Guardian, eleştiri oklarını George Bush’a şöyle yöneltti:

“General Petraeus, yeni strateji başarılı olmazsa, bunun nedenini Kongre’ye açıklama sözü verdi. Irak’ta gerçeğin ne olduğunu söylemek General için bir sigorta poliçesi anlamına gelebilir. Ancak bu durumda gözler, gerçekte sorumluluk sahibi kişiye, başkana çevrilecektir.”

1147010cookie-check‘6 ayda dananın kuyruğu kopar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.