6 ölü, 76 yaralı, 1 gözaltı

Alınan bilgiye göre, Anafartalar Çarşısının girişinde saat 18.45 sıralarında patlama meydana geldi. Çarşının giriş bölümünde çökmeye ve çevredeki binalarda hasara neden olan patlamanın ardından bölgeye ambulanslar ve kurtarma ekipleri sevk edildi.


Bomba imha ekiplerinin çarşıda yaptığı araştırmanın ardından itfaiye ve kurtarma ekipleri Anafartalar Çarşısına girdiler. Ekiplerin çarşıdaki çalışmaları sürüyor.
Olayın ardından yaralılar hastanelere sevk edildi.


Patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olay yerine incelemede bulundular.


Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Poyraz ile beraberindeki Cumhuriyet Savcıları da olay yerine gelerek incelemelere başladılar.


Bu arada patlama ile ilgili olarak terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı olaya el koyarak soruşturma başlattı. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Ankara Valiliğinde ”Kriz Merkezi” oluşturuldu.


BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI


Patlamanın ardından Ulus heykel civarında olayla ilgisi olabileceği belirtilen 1 şüpheli gözaltına alındı.


Bu arada, olayın görgü tanıklarının, olaydan önce 5 şahsın çarşı etrafında şüpheli davranışlarda bulunduğu, ”birbirini tanımıyormuş gibi davranan bu kişilerin aynı zamanda da birbirini gözetlediği” şeklinde ifade verdikleri belirtildi.


Bu şahısların olayla ilgili olabileceği ve bu konuda Emniyet birimlerinin duyarlı olması istendi.

1043130cookie-check6 ölü, 76 yaralı, 1 gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.