6 yaşındaki çocukların şarkısı suç sayıldı!

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyünde yapılmak istenen HES projesine karşı festival düzenleyen köylüler davalık oldu. HES şirketinin şikayeti üzerine köylüler hakkında Tarsus Cumhuriyet Savcılığı’nca açılan davanın dilekçesinde, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleşen festivalde koro halinde şarkı söyleyen 6-7 yaşlarındaki çocukların söylediği “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” sloganını içeren şarkı da suç unsuru sayıldı. Dava, 26 Mart’ta Tarsus’ta görülecek.

HES ŞİRKETİNDEN KÖYLÜLERE GARİP SUÇLAMALAR

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyünde yapılmak istenen HES projesine karşı iki yıldır festival düzenleyen köylüler mahkemelik oldu. “Tehdit, hakaret ve toplumu yanıltmak sureti ile eyleme teşvik etmek” suçlamasıyla Çamlıyayla Enerji adlı HES şirketi tarafından Tarsus Cumhuriyet Savcılığına sunulan şikayet dilekçesi kabul edilerek, Boğazpınar HES karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk, Boğazpınar köyü Muhtarı Tevfik Sarı ve köylülerden Hakan Mert, Alper Mert ile Birkan Çiftçi hakkında dava açıldı. Dava, 26 Mart tarihinde Tarsus Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

‘ÇOCUKLARA SLOGAN ATTIRIP KORO SÖYLETMİŞLERDİR’

10-11 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşen Boğazpınar Karasu Kültür ve Sanat Festivali sırasında HES firmasının hedef gösterildiği öne sürülen şikayet dilekçesinde, şüphelilerin şirket yetkililerini tehdit ederek hakarette bulundukları ileri sürülüyor. Atılan sloganların HES şirketi aleyhine kin ve nefret içerdiği iddia edilen dilekçede, “HES yapma boşuna, yıkacağız başına ve köylüler kardeş, HES’çiler kalleş” ifadelerini içeren sloganların tehdit ve hakaret içerdiği öne sürülerek, “ayrıca, söyledikleri sözün anlam ve önemini bilmeyen çocuklara slogan attırmışlardır ve bu şekilde koro söyletmişlerdir. Müvekkil şirket yetkilileri küçük bir kısım köylünün kendilerine olan tepkileri nedeniyle nereden ve nasıl bir saldırı geleceği endişesi ile yaşamaya çalışır vaziyete gelmişlerdir. Can güvenliklerinden endişe duymaktadırlar” ifadelerine yer veriliyor.

HES ŞİRKETİNİN SUÇLADIĞI KÖYLÜLER NE DİYOR

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Boğazpınar HES Karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk, mesnetsiz ve asılsız iddialarla haklarında davalar açılarak ve hukuku kullanarak köylerinde yapılmak istenen HES’e karşı mücadele edenlerin yıldırılmak istendiğini öne sürerek,” HES şirketinin ortaklarından biri AKP’nin Mersin İl Genel Meclisi Adayı. Avukatı ise Tarsus’ta AKP’nin belediye başkan adayı. Siyasi iradeyi arkalarına alarak köylüyü sindirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Köylüye ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Boğazpınar köylüleri baraj olmadan önce de kimseye muhtaç değildi. Şehirde yaşayan deliler açlıktan ölebilir ama köyün delisi asla açlıktan ölmez. Köyün büyük kısmı bu gerçeğin farkında. Bizler yaşam alanımızı korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

MUHTAR TEVFİK SARI: ‘YOLUMUZDAN ASLA DÖNMEYECEĞİZ’

Boğazpınar köyü muhtarı Tevfik Sarı ise, festivalde atılan sloganların kimseyi hedef almadığını belirterek, “biz HES’lere genel olarak karşı olduğumuzu göstermek için bu sloganı her yerde söylüyoruz. Biz kimseyi tehdit eden vahşi insanlar değiliz. Bizim tek derdimiz köyümüze ve suyumuza sahip çıkmak. Çocukların söylediği şarkılardan bile korkuyorlar. Bu tür girişimler bizi yolumuzdan döndürmeye yönelik çabalar. Ama biz yolumuzdan asla dönmeyeceğiz” dedi.

6-7 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR DOĞAÇLAMA ŞARKI SÖYLEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıl Boğazpınar’da gerçekleşen festivale çevre il ve ilçelerden çok sayıda yurttaş katılmıştı. Festivalin davetlileri arasında bulunan Praksis müzik grubu, köyün çocuklarını Boğazpınar Çocuk Korosu adıyla bir araya getirerek 6-7 yaşlarındaki çocuklara doğaçlama şarkılar söyletmişti.

Boğazpınar çocuk korosu hes yapma boşuna yıkacağız başına şarkısını söylemişti

Boğazpınarlı çocuklar büyüklerinin yaşam mücadelesi içinde büyüyorlar

Suçlanan platform sözcüsü Ahmet Öztürk

Boğazpınar köyü muhtarı tevfik sarı ikinci hes’e karşı direnen köylülerinin arkasında olduğunu söylüyor

Boğazpınarlı köylüler ikinci hes projesine karşı hep birlikte direniyor

1560920cookie-check6 yaşındaki çocukların şarkısı suç sayıldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.