60. hükümet programı TBMM’de

Türkiye’de meclis, bugün 60. hükümetin programını görüşmeye başlıyor. Saat 15.00’te başlayacak Genel Kurul oturumu, görüşmelerin bitimine kadar sürecek. Program konusundaki görüşlerini ifade etmeleri için mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine 40’ar, bireysel olarak söz hakkı isteyenlere 10’ar dakika süre verilecek.


Programa dair eleştirileri, Erdoğan’ın yanıtlaması bekleniyor.


Hükümet için 5 Eylül Çarşamba günü güven oylaması yapılacak. AKP, 340 milletvekilliği ile güven oyu için gerekli çoğunluğa sahip.


Hükümetin hedefleri şunlar:


Erdoğan’ın açıkladığı programda, en köklü değişiklik girişimlerinden birisi yeni bir anayasa hazırlanması hedefi.


Ekonomi konusunda temel amaç “vatandaşın yaşam kalitesini artırmak ve tüm ülkeye yaygınlaştırmak” olarak ifade ediliyor.


Erdoğan vergi oranlarının ve SSK işveren prim oranının kademeli olarak indirileceğini söyledi.


İşverenlerin zorunlu özürlü istihdamında SSK işveren prim tutarı Hazine tarafından karşılanacak. Şirket kurma ve kapatma ile ilgili maliyetler düşürülecek. Genç girişimciler için destek programları oluşturulacak.


Kamu borcunun milli gelire oranının azalması hedefine yer verilirken, kamu harcamaları içinde en büyük pay eğitime ayrılıyor.


Programda su kaynaklarının kullanımı, geri dönüşüm, erozyonla mücadele gibi çevre ile ilgili başlıklar da hedefler arasında sıralanıyor.

1047700cookie-check60. hükümet programı TBMM’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.