7-17 çocuklara karikatür yarışması

TRT’den yapılan açıklamada yarışmanın amacı şöyle açıklandı:


“7-17 Uluslararası  Karikatür Yarışması’nın amacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası düzeyde kutlamak, bu bayram sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaşmak, çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışcıl bir geleceğe hazırlamaktır.”


Yarışmanın şartları şöyle:


*7-17 Uluslararası Karikatür Yarışması 7-17 yaşları arasındaki tüm dünya çocuklarına açıktır.


*Yarışma konusu serbesttir. Karikatürcüler diledikleri konuda çizebilirler. 


*Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında her tür kağıda istenen teknikle, siyah-beyaz, renkli olarak çizilebilir. 


*Bilgisayar ortamında tasarlanmış karikatürler CD ROM’a kaydedilmiş olarak postayla, ya da JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte internet üzerinden gönderilebilir. 


*Karikatürcüler en çok üç karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerinin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, okullarını, adreslerini yazmalıdırlar. 


*Yarışmacılar karikatürlerini 20 Mart 2005 tarihinde kadar ‘7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI – PK:364 YENİŞEHİR 06443 ANKARA’ adresine ya da internet üzerinden  [email protected] elektronik posta adresine göndermelidirler. 


*Ödüller, bir BÜYÜK ÖDÜL (1000$), dört BAŞARI ÖDÜLÜ (500$) ve plaket, diplomalar olacaktır. Ayrıca karikatürleri sergilenmeye değer görülen tüm karikatürcülere diplomalar gönderilecektir.  


*Jüri, bir yabancı karikatürcü, dört Türk karikatürcü, bir TRT temsilcisi, bir Karikatür Vakfı temsilcisinden oluşacaktır. Yarışma sonuçları 10 Nisan 2005 tarihinde basın, yayın organları ve internetten duyurulacaktır. 


*Yarışmada ödül alan karikatürcüler 22-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul’a davet edilecek ve 27. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine konuk olacaklardır. 


*Jüri tarafından seçilip, karikatürleri katologda yer alan karikatürcülere 7-17 Uluslararası Karikatür Yarışması  Kataloğu, katılım belgesiyle birlikte gönderilecektir. 


*Gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı 7-17 Uluslararası  Karikatür Yarışması’nın olacaktır.  


*7-17 Uluslararası  Karikatür Yarışması Karikatürleri sergisi Türkiye içinde ve Türkiye dışında çeşitli kentlerde açılacaktır.


7-17 ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI PK:364 YENISEHIR 06443 / ANKARA
[email protected]    http://www.7-17.org


 

677120cookie-check7-17 çocuklara karikatür yarışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.