7.8’lik deprem 2 dakika salladı

Pakistan, güneybatıdaki eyaleti Belucistan’da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim birimi olan Aravan’ın 69 kilometre uzaklıkta olduğu açıklandı. Pakistan televizyonları sarsıntının 2 dakika sürdüğünü duyurdu.

Belucistan meclisi sözcüsü Abdul Kadus, 7.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğünü açıkladı. Kadus, yoksul Avaran kentindeki evlerin yüzde 30’unun hasar gördüğünü söyledi.

Depremde 100’den fazla kişi de yaralandı. İlk yardım ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı ancak birçok kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Pakistanlı yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi USGS de, Pakistan’daki depremin büyüklüğünü 7.8 olarak verdi. Depremde birçok yerleşim biriminin de sarsıldığı belirtildi. Pakistanlı yetkililer, deprem sonrası bölgedeki hastanelerde acil durum ilan etti.

Pakistan’ın güneybatısını vuran depremin Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de de hissedildiği ve binaları salladığı açıklandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Pakistan’da İran sınırına yakın bölgede meydana gelen 7.9 büyüklüğünde depremde 46 kişi hayatını kaybetmiş, 180 kişi de yaralanmıştı.

1397040cookie-check7.8’lik deprem 2 dakika salladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.