7 ‘terörist’ öldürüldü

Operasyonları protesto etmek isteyen “PKK mensuplarına bir darbe de Irak’ın kuzeyindeki yerel güçlerden geldiği” açıklandı.


Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik geçen hafta düzenlenen hava harekatında, PKK’ya 2005 yılında katıldığı belirlenen ”Nujan Nurhak” (22) ve ”Rojhat Varto” (34) kod adlı “teröristler” ile birlikte isimleri henüz belirlenemeyen 7 örgüt mensubu öldürüldü.


PKK’lıların, Türkiye ve İran güvenlik güçlerinin Kandil’e yönelik operasyonları sonrasında Süleymaniye’de protesto gösterisi düzenleyerek, bildiri dağıtmak istediler. Ancak Iraklı Kürtlerin bu duruma tepki göstermeleri üzerine, yerel güvenlik güçleri tarafından aralarında ”Tekoşer”, ”Rubar” ve ”Serkeft Mehmet Sadık” ve ”Ekran” kod adlı örgüt sorumlularının da bulunduğu 18 örgüt üyesi tutuklandı.


Yerel güvenlik güçleri tarafından yakalananların ifadelerinden hareketle Süleymaniye’deki örgüt evlerine baskın düzenlendi. Operasyonlarda 7 “terörist”in daha yakalanmasıyla tutuklananların sayısının 25’e ulaştı.

1071250cookie-check7 ‘terörist’ öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.