70’li yılların permili işçilerinden bir yıldız daha kaydı

Londra’ya 70’li yılların başında permili işçi olarak gelen işçilerden Mustafa Ali Bilgiç, 9 Haziran günü yaşamını yitirdi. Bilgiç’in cenazesi 13 Haziran Çarşamba günü de Süleymaniye Camii’de yapılan tören sonrasında memleketi Akşehir’e gönderildi.

Bilgiç’in cenazesine eş, dost, hemşerileri ile MÜSİAD Başkanı Nuri Bulgurcu da katıldı.

Bilgiç’in torunu Hakan Bilgiç, dedesinin son günlerini köyünde geçirmek istediğini fakat doktorların izin vermediği için götüremediklerini söyledi. Torun Bilgiç, vasiyeti üzerine dedesinin Akşehir’in Gürnes köyündeki mezarlığına daha önce belirlediği yere defnedileceğini sözlerine ekledi.

Bulgurcu da kendisinin de 1969’da Londra’ya geldiğini belirterek, “Rahmetli Mustafa Ali Bilgiç gibi 70’lerde permili gelen işçiler, toplum henüz oluşmadığı için çok sıkıntı çektiler. Dil büyük sorundu. Çok az bir ücrete çok uzun saatler çalışılıyordu. Çoğumuz tek göz odada uzun yıllar yaşamak zorunda kaldık. Ne yazık ki günümüzde toplumun temelini oluşturan Bilgiç gibi işçileri uğurlar olduk. Ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Gazeteci Faruk Eskioğlu da Bilgiç’in 1970’lerin başında günde 12 saat çalışıp kuru savanla karnını doyurmaktan verem olduğunu ve 6 ay hastanede yattığını anlatarak, “Bu toplum kolay oluşmadı. 70’li yılların permili işçilerinin sayesinde bu günlere gelindi. Toplumda bir başarı varsa onların öpülesi nasırlı ellerinden dolayıdır” diye konuştu.

Mustafa Ali Bilgiç ile ilgili ayrıntılı yazı Eskioğlu’nun köşesinde okunabilir.
İNGİLTERE… Siz Mustafa Ali’yi tanımazsınız…

AÇIK GAZETE: Mustafa Ali Bilgiç’in anısı önünde saygıyla eğiliyor, acılı ailesine de başsağlığı diliyoruz.

2198640cookie-check70’li yılların permili işçilerinden bir yıldız daha kaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.