73 gün sonra UBP Kurultayı en doğrusu

Öncekigün sabah KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’yi ziyaret ettiğimde UBP Kurultayı’nın 7 Ekim 2012 tarihinde olması kararının alındığını öğrendiğimde sevindim. Şerife Ünverdi’nin Berlin’e yapacağı ziyareti konuşmak üzere oradaydım ancak Berlin’den daha fazla UBP Kurultayı üzerine konuştuk doğal olarak.
Şerife Hanım bu kurultayda Başbakan İrsen Küçük tarafında. Başbakanın UBP Başkanı olarak tekrar seçilmesi için çalışanların başında geliyor.
Aslında neredeyse tüm ülke bu kurultaya kilitlenmiş durumda.
Her demokratik ülkede olduğu gibi şu ana kadar adaylıklarını açıklamış iki isim olan Başbakan İrsen Küçük ve Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif taraftarları ve destekçileri ile kurultaya hazırlanmaktalar.
Bu Kurultay tarihinin daha önce planlandığı gibi Kasım ayında değil de Ekim başında olması çok doğru bir karar.
Ne kadar erken olursa o kadar hayırlı olacak ülke için!
UBP ile hiç bir ilişkisi olmayan ya da UBP karşıtı olan çevreler legitim bir şekilde ellerindeki medya olanakları ile UBP’ye yönelik “karıştırma operasyonlarını” yürütmekteler.
Medyada UBP ile had safhada sorunlu olmalarına rağmen bir adayı destekliyormuş havasında yazılar yazanlar eksik değil. 8 Ekim’den itibaren UBP Başkanı İrsen Küçük de olsa, Ahmet Kaşif de olsa her ikisine karşı olacak olanlar olarak UBP içindeki ortamı tarafmışcasına ustaca değerlendirme çalışmaları legitim olsa da ülke istikrarına yarar getirmiyor.
Ülkenin bu derece UBP Kurultayı’na kilitlenmesi ve her alanda kurultay sonucuna bağlı “start hazırlığı” yapanların bulunması KKTC gibi binbir dertle uğraşan ufacık bir ülke için pek yararlı bir durum değil.
Bu nedenle kurultayı bir an önce yapmak en iyisi. UBP Yönetimi sorumlu davranarak bu işin uzamasını istemediğini gösterdi.
Kurultaya az zaman kalması adaylar için bir sorun değil. Delegeler her iki adayı da iyi tanımaktalar.
Muhalefet açısından da fazla değişen bir durum olmayacak. Bir dahaki seçim 2014’te!
Eğer iktidar bir erken seçim kararı alırsa bu da fazla bir şey değiştireceğe benzemiyor. Kamuoyu yoklamaları net olduğunda bu tarz bir erken seçim kararı alınacağından seçim sonucu da tahmin edilebilinir.
Hoş zaten hem Türkiye’de hem KKTC’de iktidarda olanlar gerçekten çok şanslı. Çünkü ana muhalefetlerinden korkmaları için bir nedenleri yok.
İşte Türkiye’de alınması beklenen erken yerel seçim kararı! Şu ana kadar dört seçim kaybetmiş bir ana muhalefet partisi başkanından çekinmiyor olsa gerekki AK Parti iktidarı yerel seçimleri 2013 yılının Eylül ya da Ekim ayına alıyor.
UBP’de AK Parti’yi örnek alabilir. Bunun için UBP Kurultayı’nın çok iyi hazırlanmış bir şekilde gerçekleşmesi ve başkanlık seçiminin şaibesiz demokratik bir ortamda gerçekleşmesi yeterli.
8 Ekim 2012 Pazartesi Günü kurultaydan zaferle çıkmış bir UBP Başkanı aynı zamanda Başbakan olarak oldukça motive bir pozisyonda erken seçime giderse şaşırmazdım. Hoş buna ihtiyaç da duymayabilir.
Bakalım 73 gün sonra neler olacak?

1618710cookie-check73 gün sonra UBP Kurultayı en doğrusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.