7’nci YoungEast Festivali

6 Mayıs Pazartesi günü, saat 2:00 ile 6:00 arası, 86 Stoke Newington High Street adresindeki MostArt–Performans Hall’de gerçekleşecek festivalde sanatseverleri 4 saatlik bir müzik ziyafeti bekliyor.

Farklı kültürlerin kucaklaşmasına zemin oluşturmayı hedefleyen festivale katılan gençler, geleneksel türkülerimizden saz eserlerine, klasik eserlerden dinamik rock parçalarına uzanan çok geniş bir repertuarı müzikseverlere sunacak.

Orkestral çalışmaların yanı sıra, yetişmekte olan neslin bireysel ifade güçlerini artırabilmek, kişisel özgüvenlerinin gelişmesine katkı sunabilmek amacıyla festivale katılacak bütün genç müzisyenler, tek başlarına solo performanslarla da sahneye çıkacaklar.

Toplulumumuzun sanata olan ilgi ve yaratım seviyesinin yükselmesine öncelik vermeye çalışan festivalde, bu yıl Londra Saz Okulu’nda çalışmalarını sürdürüp, saygın eğitim kurumlarının müzik sınavlarını başarıyla geçen gençler, icrası ustalık gerektiren sınav parçalarını da festival programına dahil etmişler… Klasik Sanat Müziği’mizin icra seviyesi yüksek saz eserlerinin de yer alacağı festivalde, başarılı beste çalışmaları olan gençlerin , kendi bestelerini sunmalarına da olanak sağlanmış olacak.

2006 yılından bu yana GuitarEast Festival ve YoungEast Festival adlarıyla sürdürülen organizasyonlarda yer almış bir çok müzisyen ve topluluk, artık albümlere sahip, radyo-televizyon programlarında yer alan, youtube üzerinden bestelerini yayınlayan, profesyonel konserlerle müziksel yaşantısı sürdürüyor.

Genç müzisyenlerin sanatsal çalışmalarını toplumla buluşturmayı hedefleyen festival, Londralı Türkçe konuşan toplulumuza hitap eden yerel basımızla birlikte BBC, TRT, ATV, HAYAT TV, Hürriyet, Sabah gibi ülkesel ölçekte yayın yapan bir çok medya kurumunun haberlerinde de yer aldı.

Festivalde bu yıl Azel Denli, Eylül Hurman, Tan Doğuç, Dilara Gül, Ada Yıldırım, Zerda Boran, Su Eskioğlu, Defne Eskioğlu, Çağla Nazlı, Selina Yılmaz, Iason Sofas, Evrim Taşoğlu, İbrahim Kuşkaya, Rozerin Edebali, Berkan Ülgüldür, Barkın Demir, Deniz Çağan Ağca, Jarvia Reedy, Gamze Kızılkaya, Mehmet Şahin, İlker Korkulu,Uygar Aygün, Burak Yağız, Anıl Şaşmaz, İlayda Kuran, Buket Kömür, Melissa Gül, Leyla Özdemir, Ecemsu Hurman, Natali Skowron, Timur Wilson, Ayşenur Macit, Zeynep Cavcav, Pınar Akış, Gökçe Akış, Alper Karaağaç, İbrahim Sertkata gitarlarıyla sahneye çıkacaklar. Hejar Özgür, Tara Koç, Aranka Çelik ve Berfin Günel’in piyano çalacaklari festivalde, İrem Gül keman, Deniz Güler ise davul çalacak. Bahar Güccük Tatlıses’in tek başına gitar çalıp şarkı söyleyeceği konserde, Hasan Coştu ve Ayhan Ekerer güçlü eserlerle birlikte sahneye çıkacak. Eyvel Oganisation’ın hazırladığı program deneyimli solist Ayşe Aksel’in mini dinletisi ile son bulacak….

Ayşe Aksel

Hasan Çostu toplulugu ile

Young Band, Sedat Hoca ile birlikte

Young Band Band

YoungEast Festival Posteri 2013

847760cookie-check7’nci YoungEast Festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.