8 askerin tümü serbest

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlayan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 er, 2’si astsubay, 5’i subay 8 asker sorgularının yapılması için adliyeye çıkarıldı. İfadeleri alınmak için adliyeye getirilen 8 asker arasında Seferlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A., Arınç’ın evinin olduğu sokakta yakalanan Albay Erkan Yılmaz B. ve Binbaşı İbrahim G., Yüzbaşı O. D. ve Üsteğmen N.C ve er S. T. de bulunuyor.

Adliyedeki hareketlilik sabah saatlerinde başladı. Saat 10:00’dan itibaren savcılık yetkilileri askerlerin adliyeye getirileceği güzergah ile adliye içerisinden savcılık katına nereden gideceğine ilişkin bir plan yaptı.

Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili ve özel yetkili bazı savcılar Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hamza Keleş ile görüştü. Bu görüşmelerin ardından Hamza Keleş tarafından özel yetkili savcılığın 2 katına da girişler yasaklandı. Savcı ve savcılık personeli dışında herhangi bir personel bu katlara alınmadı. Gazeteciler de 2 kat dışında durmaları konusunda uyarıldı. Emniyet görevlileri gazetecilere, ‘Savcılığın kararı var girişler yasak’ uyarısı yaparak savcılık katına girişi engelledi.

KAPIYI BİLE KIRDILAR

Savcılık yetkilileri, askerlerin Savcı Mustafa Bilgili’nin odasının bulunduğu kata götürülebilmesi ve bu esnada basının görüntü alamaması için yoğun çaba sarf edildi. Askerler adliyeye mahkumların sokulduğu kapıdan sokulurken adliye içerisinde de mahkumlar için yapılan özel bölmelerden savcılık katına çıkarıldı. Savcılık katında bulunan ve uzun zamandır açılmayan mahkum kapısı ise kırılmak zorunda kaldı. Savcılık personeli önce çekiç ile demir kapıyı kırdı. Ardından da matkapla kapının kilidi kırılarak bu kapı açıldı.

Tüm uyarılara rağmen Savcı Mustafa Bilgili’nin odasını da gören koridorda bazı gazetecilerin beklemeleri üzerine bu sefer etten duvar örüldü. Bu engelin duvarın 5 metre ilerisine yine askerlerden ayrı bir etten duvar oluşturuldu. Tüm güvenlik önlemleri alındıktan sonra 8 asker 13:20’de askerler mahkum koridorundan çıkarılarak savcılık katına getirildi. Savcı Mustafa Bilgili saat 13:30’da askerlerin ifadesini almaya başladı.

Adliyeye çıkarılan 8 askerin tümü serbest kaldı

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki aramanın başlaması sonrasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 askeri personel serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, yaklaşık 8 saat süren sorgulamanın ardından, 5 askeri serbest bırakırken, Seferberlik Bölge Başkanlığı Komutanı Albay Y.A., Albay E.Y. ve Binbaşı İ.G.’yi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nde yeniden sorgulanan 3 subay serbest kaldı.

Z. Kıvanç EL / Akşam

FOTO: Aramalar devam ederken gözaltına alınan 8 asker dün adliyeye böyle çıkarıldı.

1228670cookie-check8 askerin tümü serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.