8 Mart gazında medyaya suçlama

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul’da yapılan gösterilerle ilgili bütün televizyonların polise ”verip veriştirdiğini” ifade ederek, ”Medyamız adeta Türkiye’yi Avrupa’ya, dünyaya ihbar etti. Kimse sormuyor Ayın 6’sı mı yoksa 8’i mi Dünya Kadınlar Günüydü” dedi.


Bir televizyon programında, İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlere ilişkin haberleri eleştiren Erdoğan, ”kadınlar gününde bölücü başının posterinin ne işi var” şeklindeki soruya da şöyle yanıtladı:


”Ayrıca işin o yanı var. Oraya katılanların kimliklerine baktığınız zaman o durumları var. Bunu bir provakasyon olarak görüyorum. Ama bu provakasyon içerisinde emniyet görevlilerimizin yaptığı yanlışlar yok mu? O da var. Çünkü daha dikkatli olmak, provakasyona neden olmamak veya o provakatörlerin oyuna gelmemek gerekir. Ama orada yere düşmüş bir bayana da vurmayı ben doğrusu insani bulmuyorum. Böyle birşeyi yapmak yanlış.”


Erdoğan, güvenlik zirvesiyle ilgili bilgi verirken, suç oranlarının ”rakamlar itibariyle aslında çok ürkütücü” olmadığını, yazılı ve görsel medyanın olayları aşırı derecede abartılı verdiğini söyledi.


İLGİLİ KÖŞE YAZILARI:


OZAN CEYHUN ALMANYA’DAN… Dayak Yiyen Kadınlar!


ZEYNEP BELL MEKSİKA’DAN… Meksikalı kadın


GÜN GÜNGÖR İNGİLTERE’DEN… 8 Mart gazı


İLGİLİ HABER:


8 Mart gözaltıları başladı…


 

677810cookie-check8 Mart gazında medyaya suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.