8 Türk’ün öldüğü yangın kundaklama mı?

Yangın bir Türk aileyi yok etti. Bir anne ve 7 çocuğu yaşamını yitirdi, baba ise ağır yaralı. Çocuklardan en küçüğü 6 aylık en büyüğü ise 17 yaşında.

Adıyamanlı olduğu öğrenilen Soykan ailesinden hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3), Murat Soykan (6 aylık)

Sabaha karşı çıkan yangın, yüzlerce itfaiyecinin yoğun çabasıyla ancak saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Yangının nedeni henüz netleşmiş değil ancak Alman polisi odun sobasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Apartmanın giriş katında Alman Türk Derneği’nin bulunması sabotaj ihtimalini de gündeme getirdi ancak polis, kundaklamaya dair henüz bir kanıt bulunamadığını belirtiyor.

‘ŞÜPHEYE YER BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE AÇIKLANSIN’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter’da, Almanya’da 8 Türk vatandaşının öldüğü yangınla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

”Almanya’daki yangın hadisesinin çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Almanya’dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

“HER İHTİMAL DÜŞÜNÜLÜYOR”

Olayla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de bir açıklama geldi.

İsveç’e giderken uçaktaki gazetecilere konuşan Gül, “Daha önce de Almanya’da yakma ve kundaklama olayları olduğu için her ihtimal düşünülüyor” dedi.

‘Büyük bir acı ve gözyaşartıcı bir durum’ olarak nitelediği olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bütün ilgililerin yoğun çaba içinde olduklarını ve Alman makamlarıyla görüşüldüğünü belirten Gül, “Büyükelçimiz de bölgede. Şu an kesin birşey söylemek için erken” şeklinde konuştu.

1375830cookie-check8 Türk’ün öldüğü yangın kundaklama mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.