80 tonluk balina ortada kaldı

Geçtiğimiz günlerde ölüsü sahile vuran 80 tonluk balina, havaların ısınmasıyla kokuşmaya başladı.

Belediye dahil olmak üzere hayvan leşini ortadan kaldırmaya kimse yanaşmayınca tamamı 2 bin kişiden oluşan kasaba halkı dayanılmaz bir kokuyla başbaşa kaldı.

Kanada’nın Doğusundaki Atlantik Okyanus kıyısında bulunan Rocky Harbour kasabasının kumsalı 25 metre uzunlukta olan 80 tonluk balinayla bir tür çevre felaketi yaşıyor. ‘New Foundland ve Labrador’ olarak bilinen eyaletin resmî makamları balinaya el sürmekten kaçınınca, durum Kanada Federal makamlarına intikal etmişti. Ancak işin zahmeti ve bütçesi dudak uçuklatıcı çıktı ve bu kez Federal’ler, kasabalılara ¨Sizin kıyınıza vurmuş olduğu için sorumluluk size ait. Herkes kendi kapısının önünü süpürürse iyi olur!¨ dedi. Fakat kasabanın bütçesi de bu işe el vermiyordu.

Balinanın dinamitle havaya uçurulmasından başlayıp elde balta bıçaklarla girişerek dilim dilim edilip gömülmesine kadar türlü seçenekler şu günlerde konuşuluyor. Fakat her geçen gün durum vehamet gösteriyor.

Balinanın römorkorla çekilip açıklarda deniz dibine bırakılmasına da deniz temizliği açısından izin verilmiyor. Birçoklarının, denizde ölen canlıların orada parçalandığını söylemesine karşılık çevreciler su yüzeyinden dışarı çıkıp beklemiş ve içinde metan gazları birikmiş, bakteri üremiş bir kadavranın denize tekrar salınmasına karşı çıkıyor.

Kasaba Belediye Başkanı ise bugünlerde açılan turizm, balıkçılık ve seyahat mevsimi için bekleyip bir bütün seneyi kar altında geçiren kasaba esnafının ve halkının bu işten etkileneceğini, tüm rezervasyonların iptal edildiğini söyleyerek, elde dilekçe, ortada dolaşıyor.

1562620cookie-check80 tonluk balina ortada kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.