84 insan kacakçısı yakalandı

Polonya’nın Opole sınır kapısı Gümrük Muhafaza Polisleri, yaklaşık 2 yıl süren araştırma ve takipler sonunda, Romanya,Ukrayna, Ermenistan ve Azerbaycan uyruklu kişileri para karşılığı Avrupa’nın çeşitli ülkelerine kaçak yollardan götüren Polonya, Ukrayna ve Ermeni asıllı 84 insan kaçakçısını suç üstü yakaladı.

Hakim karşısına çıkarılan çete elemanları, insan kaçakçılığı ve sahte evrak düzenlemek suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

KİLİT ÜLKE

Öte yandan Polonya, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2005 yılı dünya da insan kaçakçılığı raporunda, kadınların cinsel istismar ve zorunlu işgücü olarak kullanıldığı merkez ülke ve geçiş yollarından biri olarak sayılmıştı.

Rapor, insan kaçakçılığına karşı küresel bilinci artırmak, uluslararası toplumun bu yönde gösterdiği çabaların altını çizmek ve insan kaçakçılığıyla mücadelede dünya ülkelerini etkili önlemler almaya sevkedilmesi yönünde bilgiler yer alıyordu.

Raporda ayrıca, insan kaçakçılığını ortadan kaldırmaya yönelik en düşük standartları karşılamak için yeterli çaba göstermeyen ülkeler, ”3. kategorideki ülkeler” arasında yer alıyor ve ABD hükümeti, bu kategoriye giren ülkelere karşı istediği takdirde insani olmayan yardımları sınırlandırma hakkını elinde bulunduruyor.

POLONYA 1’NCİ KATAGORİDE

1’nci kategoride yer alan ülkelerse, insan kaçakçılığı sorununu yaşamakla birlikte bu alanda önemli çaba gösteren ülkeler olarak sayılıyor.

Bunlar arasında Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda Cumhuriyeti, İtalya, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Singapur, Güney Kore, İspanya, İsviçre, İsveç ve İngiltere bulunuyor.

1130180cookie-check84 insan kacakçısı yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.