8’i Türk 10 kişinin katili faşiste ömür boyu

8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı NSU örgütüne yönelik davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti baş sanık Zschäpe’yi suçlu bularak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.    

10 kişiyi öldürmek, banka soygunları yapmak ve bombalı saldırılar düzenlemekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne yönelik beş yıldır devam eden davada bugün gözler Münih’teydi. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada Manfred Götzl başkanlığındaki heyet, baş sanık Beate Zschäpe ve dört sanık hakkındaki kararını açıkladı.

Zschäpe temyize gidecek

Mahkeme heyeti davanın baş sanığı Beate Zschäpe’yi suçlu buldu. Heyet Beate Zschäpe’yi “10 cinayet, terörist bir örgüte üye olmak ve kundaklama” suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Başsavcı mütalaasında Zschäpe için müebbet hapis cezasının ardından şartlı salıverilmemesi için ihtiyati tevkif talep etmişti. Almanya’da ağırlaştırılmış müebbet cezası olmamasından ötürü, toplum için tehlike oluşturulabilecek kişiler, bu yolla güvenlik denetimi altında tutuluyor. Ancak Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi Basın Sözcüsü Florian Gliwitzkj mahkemenin ihtiyati tevkif kararına gerek görmediğini ifade etti. Mahkeme heyeti Zschäpe’yi 10 cinayetten suçlu bulduğu ve “suçun ağır olması” kanaatine vardığı için müebbet hapis cezasını tamamlamadan önce uygulamada serbest bırakılması ihtimali düşük görülüyor. Ancak bu durum hukuki açıdan mümkün. Beate Zschäpe’nin avukatı Wolfgang Heer kararın ardından yaptığı açıklamada, temyize gideceklerini açıkladı.  (DW)

2207860cookie-check8’i Türk 10 kişinin katili faşiste ömür boyu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.